Nyhetsarkiv for Aktuelt

Silja Torvik Griffiths er Noregs beste forskingsformidlar. På fire minutt overbeviste ho dommarar og publikum i Forskar grand prix.
Professoren i fransk språkvitenskap mener anerkjennelsen fra Uppsala universitet akkurat nå gir stor inspirasjon til å gå i gang med en språklig analyse av FNs klimarapport.
Menneskehetens fotavtrykk sees nå i flere og flere deler av klimasystemet. Dette viser FNs femte klimarapport.
Folgefonna pryder forsida av rapporten frå FNs klimapanel, som vart offentleggjort fredag 27. september. Brear som Folgefonna speglar endringar i klimaet.
Kunnskap skal delast raust, og open publisering er eit av dei beste virkemidla, seier rektor Dag Rune Olsen.
En ny studie viser at det er helt normalt at det enkelte år er mer is i Arktis. Men trenden forblir den samme.
Et hemmelig regnrituale er i ferd med å dø ut. Bli med når antropologene drar til Tanzania for å prøve å sikre seg filmopptak.
Kjønnsfordelinga i forskingseliten er skeiv. Eit nytt prosjekt får støtte for å skapa balanse.
Silja Torvik Griffiths fra Haukeland universitetssykehus og Nils Petter Oveland fra UiB går videre til den nasjonale finalen i Forsker Grand Prix.
90 prosent av studentane vil anbefala andre å studera ved UiB, fortel ei undersøkjing.
Sean O’fahey overdrar en uvurderlig manuskriptsamling til universitetsbiblioteket ved UiB.
Norske barn er høyere i dag enn for 30 år siden. Vekstforskere mener at det er bedre å bruke lokale standarder enn vekstkurver utarbeidet av Verdens helseorganisasjon (WHO).
Bare 68 andre universiteter i verden siteres oftere enn Universitetet i Bergen. – Det forteller om gjennomslaget for vår forskning internasjonalt, sier rektor Dag Rune Olsen.
Akademia har et stort ansvar for at fornybar energi blir billigere å produsere. Det sa olje- og energiminister Ole Borten Moe da han holdt foredrag på UiB om energi.
Eit nytt senter i Bergen skal gi barn i heile Noreg ein god skule- og barnehagekvardag gjennom rett ernæring og fysisk aktivitet.
Haukeland universitetssykehus får regionalt senter for partikkelterapi mot kreft. – Dette er et riktig steg mot et nasjonalt stråleanlegg i Bergen, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen.