Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Forskingsrådet deler ut ein halv milliard kroner til laboratorium, basar og utstyr. 150 av dei går til Bergen og UiB.
UiB-forsker Grethe S. Tell er en av de to første kvinnene som blir æresmedlem av Norsk forening for epidemiologi.
Betre inneklima, betre wifidekning og tryggleik for studentane er nokre av tiltaka som skal gjera læringsmiljøet betre ved UiB.
Fornybar energi er ett av flere områder UiB vil styrke forskningsinnsatsen innenfor.
Forskning som slutter at gutter og jenter er «forhåndsprogrammerte» til å velge ulike leker holder ikke mål, mener nevropsykolog Cordelia Fine. – Forskning på miljø er ikke nødvendigvis bedre, svarer UiB-hjerneforsker.
De naturhistoriske samlinger pusser opp, og vil holde stengt til 2018. De kulturhistoriske samlinger har fortsatt åpent.
Et nytt forskningssenter skal forbedre mødres og spebarns helse i den tredje verden. Centre for Intervention Science in Maternal and Child Health åpnet 15. oktober.
Store deler av verdens befolkning får så dårlig utdanning at de ikke er skikket til å stemme, mener Gayatri Chakravorty Spivak.
I statsbudsjettet setter regjeringen av 20,8 millioner kroner til 60 nye stipendiatstillinger innen MNT-fag og profesjonsfag. UiB får seks av disse.
Senter for internasjonal helse feirer et kvart århundre som banebryter for utviklingsrelatert forskning.
Bergen internasjonale filmfestival arrangerer filmvisninger for fagmiljøer ved universitetet. Det skal føre til flere gode debatter om viktige spørsmål.
Førsteamanuensis Thomas Spengler på Geofysisk institutt er kåret til årets foreleser på Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet.
Universitetet i Bergen klatrar på Times Higher Education si liste over dei beste universiteta i verda.
Ved å blokkere et enzym på kreftcellene til brystkreftpasienter, kan en hemme spredning.
Se hvorfor elvemuslingene måtte ha den livreddende behandlingen.
Pionerene bak UiBs Sudan-samarbeid hyllet i Khartoum.