Nyhetsarkiv for Aktuelt

Då den norske grunnlova vart vedteken i 1814, representerte ho eit radikalt brot med fortidas einevelde og privilegium.
Rektor Dag Rune Olsen håper tirsdagens konferanse om åpne russcener vil føre til konkrete løsninger.
Frykten for terrorisme blant turister i Norge er lavere etter 22. juli-angrepene.
– Kreftforeningen vil finna dei beste forskarane og den beste forskinga, og plassera pengar der.
Horisont 2020 vert det største forskingsprogrammet i verda med 70 milliardar euro i tildelingsmidler. UiB vil motivera sine forskarar til å henta ein stor del av potten.
Tre forskere tilknyttet UiB er tildelt til sammen 20 millioner kroner til videre forskning.
Over en million kroner skal i 2014 brukes på å teste ut nye metoder som skal heve studiekvaliteten ved UiB.
Det marine bløtdyret Wirenia argentea – et ormelignende bløtdyr som lever på havbunnen - har en mer kompleks kroppsoppbygning på larvestadiet enn som voksen.
Åpne nettkurs som kan følges av tusenvis av studenter er blitt en hit. Ser vi begynnelsen på en digital demokratisering av universitetene?
Å bruke mobil, nettbrett og PC på sengen er en dårlig idé dersom du vil sove godt, viser UiB-forskning.
Usikkerhet er nøkkelordet for et forskningsprosjekt der målet har vært å se på balansegangen mellom miljøvern og oljeutvinning i Lofoten.
Ungdom som sliter på skolen. HIV-smittede barn i Botswana. Familier i møte med barnevernet. I 25 år har HEMIL-senteret forsket på sårbare mennesker.
Høstingen av tunikater som ble satt ut i havet for et halvt år siden er i full gang. Havets ugress kan bli et nytt oppdrettseventyr.
Ivar Bleiklie er plukket ut til et ekspertteam som skal veilede den danske regjeringen mot en ny utdanningsreform.
12.-13. november møtes forskere, byråkrater og politikere i Washington DC til Transatlantic Science Week. Blant annet møtes rektor ved UiB og den nye kunnskapsministeren til en diskusjon om demokratisering av universitetene.
- Det lover godt at regjeringen vil styrke grunnfinansieringen, sier rektor ved Universitetet i Bergen, Dag Rune Olsen.
bioCEED ved Institutt for biologi blir et av tre nye Senter for fremragende utdanning i Norge.
- Jeg er glad for regjeringens signal om at de vil ha en langtidsplan for forskning og høyere utdanning, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen. Han er også spent på det første statsbudsjettet fra den nye regjeringen.