Nyhetsarkiv for Aktuelt

Internasjonalt forskningssamarbeid gir bedre forståelse av sykdommen. Resultatene publisert i tidsskriftet Nature.
282 nye internasjonale studenter har sine første dager ved UiB i januar. Tallene for 2014 viser en overraskende oppgang i antall italienske studenter.
Etter tretten år som leder for Bjerknessenteret, overlater Eystein Jansen roret til Tore Furevik.
Søvnen er døden sin bror, sa Homer. Men fakta er at ein vert deprimert, ukonsentrert og sjuk av for lite søvn.
Elleve prosjekt frå Bergen får FRIPRO-pengar frå Forskingsrådet. Åtte av dei tilhøyrer UiB.
Universitetet i Bergen har vedtatt et nøkternt budsjett for året som kommer. Budsjettet bygger videre på prioriteringene fra 2013.
Ribbemaneten, som har både muskler og nervesystem, var det første dyret som utviklet seg, viser ny forskning fra Uni Sarssenteret.
Tiltakene for å gjøre UiB til et ennå mer inkluderende universitet for alle studenter og ansatte skal nå konkretiseres.
Jan Fridthjof Bernt ble tvangsforet som barn. Det lærte UiBs nylig pensjonerte jussprofessor å aldri ta noe for god fisk.
Som de første i Norge bruker «Senter for tverrfaglig samarbeidslæring i primærhelsetjenesten» pasienter som treningsobjekt for tverrfaglige team. Nå får de pris for studiekvaliteten.
Professor Rolf Bjerkvig og senteret hans får 16 millionar kroner til å forska på hjernekreft.
Det nytter å stenge Nygårdsparken, men bare dersom politikerne følger opp med nødvendige tiltak. Det skriver rektor Dag Rune Olsen i denne kronikken.
Michal Pilipczuk ved Institutt for informatikk løste en 20 år gammel mattenøtt som kan få datamaskiner til å ta bedre valg.
Vil Grønlandsisen smelte raskere dersom sjøisen i Arktis forsvinner? Dette er spørsmålet som forskere ved Bjerknessenteret skal finne ut av når de nå får mellom 50 og 60 millioner kroner fordelt over fem år fra det europeiske forskningsrådet.
Forskar Anne Marie Sandvoll har teke føre seg sider av pleiearbeidet som ein helst ikkje snakkar om.
Les Christine Hamms kronikk om Toril Mois enestående evne til å skrive gode akademiske fortellinger. Hamm er professor i nordisk litteratur ved UiB.
Forskingssjefen i EU trur UiB har eit betre utgangspunkt enn nokon sinne til å vinna i kampen om EU-midlane.