Nyhetsarkiv for Aktuelt

Møt et unikt stjernelag av akademikere når tidligere Holbergprisvinnere holder åpne gjesteforelesninger over hele landet.
På Bergen Summer Research School 2014 var temaet Governance to Meet Global Development Challenges. Årets sommerskole fant sted i månedsskiftet juni-juli.
Likestillinga i Noreg var ikkje så mykje å skryta av før Gro Harlem Brundtland danna si første regjering i 1986. No er likestilling blitt ei norsk eksportvare.
Senter for geobiologi la grunnsteinen til et nytt marint senter ved Universitetet i Bergen. Senteret er et løft for kunnskapsnasjonen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.
Forskning kan både være løsningen på og årsaken til verdens utfordringer, minnet Ingrid Birce Müftüoglu om. Hun talte på vegne av de nye doktorene i Håkonshallen.
Norsk helsevesen lykkes ikke med å få ungdom med fedme ned i vekt. Nå skal UiB-forskere teste ut en ny behandlingsform som er svært effektiv på amerikanske barn.
Senter for geobiologi har tidlegare presentert forsking som har vakt oppsikt verda over. Fredag får Torbjørn Røe Isaksen høyra siste nytt frå djuphavsforskinga ved UiB.
Aldri før har så mange kvinner tatt doktorgrad ved Universitetet i Bergen. I 2013 ble det kreert 265 nye doktorer, 140 av disse var kvinner.
Debatten kring dei etiske spørsmåla om forsking på petroleum gjer at Universitetet i Bergen bed om ei etisk evaluering. Rektor Dag Rune Olsen ser fram til avklaringar.
Universitetet i Bergen har gode systemer for kvalitetssikring, sier komité nedsatt av Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen i en ny rapport.
I dag la kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen frem regjeringens syv viktigste punkter innenfor høyere utdanning og forskning. – Vi er klare til å ta utfordringen, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiB .
I fjor reiste rundt 750 studenter fra Universitetet i Bergen på utveksling. Språktrening og besøk fra universiteter over hele verden er blant tiltakene som skal få enda flere til å reise ut.
I år er det 200 år siden Grunnloven ble vedtatt på Eidsvoll. UiB feirer med bokutgivelser, seminarer, konferanser, festforestilling og utstillinger.
Du kan foreslå en vinner av Christieprisen 2014. Kunst, penger og ære venter på en brobygger mellom forskning, utdanning og samfunnsliv.