Nyhetsarkiv for Aktuelt

Doktorgradsstudenter fra 25 ulike land fikk diplomet sitt i Håkonshallen fredag 29. august.
Tematiske klynger, tettere faglig samarbeid med NHH, Kunst- og designhøgskolen, Høgskolen i Bergen og et mer formalisert UH-nett Vest. Langs disse linjene vil UiB svare på strukturutfordringen fra Kunnskapsdepartementet.
Ernæringsforskar Oddrun Anita Gudbrandsen meiner at fisk er godt for både kropp og sjel. Vi spurde ho kvifor.
Centre on Law & Social Transformation ble offisielt åpnet 22. august. Senteret skal være en dynamo for tverrfaglig forskning på lovverk som et verktøy for sosial utvikling.
I vårsemesteret 2014 ble det kreert 116 doktorer ved Universitetet i Bergen. Over førti prosent av dem var internasjonale.
Professor Terje Tvedt har forsket på Nilen i tretti år. I en ny dokumentarserie på NRK inviterer han på en reise i den sagnomsuste elvens historie og nåtid.
Klima- og miljøminister Tine Sundtoft ble oppdatert på klima og ekstremvær tirsdag.
Nær 140 000 europeere har omkommet av hetebølger siden årtusenskiftet. Hetebølger regnes nå som en klimarelatert katastrofe av FN.
15 av verdens største skip forurenser mer enn alle verdens biler til sammen. Nå vil et UiB-ledet forskningsprosjekt rense skipsfarten med motorer som går på fornybar energi.
Universitetet i Bergen er blant de 300 beste universitetene i verden, ifølge den prestisjetunge Shanghai-rankingen.
Flere hundre tusen nordmenn jobber så mye at det går ut over helsen. Det viser en ny unik studie fra Universitetet i Bergen.
Hundrevis av studenter ble ønsket velkommen av rektor og universitetet i Nygårdsparken. Gjestetaler Hans-Wilhelm Steinfeld manet studentene til å aldri glemme den kritiske tanke.
Fisk handler ut ifra sine emosjoner. Det gjør fiskebestanden mer robust for miljøendringer, enn om de hadde tatt rasjonelle valg, viser ny forskning.
Centre for Personalized Immunotherapy vil individualisere revmatismemedisinen. Det betyr bedre behandling og kan spare det norske helsebudsjettet for milliarder.
765 internasjonale studenter starter ved UiB høsten 2014. Brasilianere utgjør den tredje største internasjonale studentgruppen.
SFI-kandidaten Centre for Innovation and Research in Ocean Health (CIROH) vil utvikle ny måleteknologi som gir direkte miljøovervåkning av havet rundt oljeinstallasjoner og oppdrettsanlegg langs kysten for å fremme strakstiltak.
Uheldige drikkemønstre hos mor før svangerskapet kan øke risikoen for tidlig utvikling av atferdsvansker hos barnet. Det viser en ny studie som har brukt data fra Den norske mor og barn-undersøkelsen.
Senter for geobiologi undersøker nyoppdagede aktive undervannsvulkaner på den arktiske midthavsryggen. Målet er å finne nye dyrearter og undersøke hvordan gruvedrift på havbunnen vil påvirke miljøet.