Nyhetsarkiv for Aktuelt

Internasjonalisering og forskerfellesskap ble hyllet under det som kan bli den siste doktorpromosjonen i Håkonshallen.
Ei ny intensivbehandling som kan kurera angst og tvangslidingar på fire dagar er kåra til årets nyvinning i norsk psykologi.
Biologene Vigdis Vandvik og Odd André Karlsen har hver fått innvilget millionstøtte til nye forskningsprosjekter fra Forskningsrådets Økosystem-program.
Klimaendringer, forurensning og industriell ekspensjon skjer på tvers av landegrenser og med store konsekvenser. Nå tar nordiske eksperter til orde for nye samarbeidsformer i tidsskriftet Nature Climate Change.
Hva er sammenhengen mellom parasittinfeksjoner og allergier? Det er kjernen i et UiB-ledet forskningsprosjekt som har fått såkornmidler fra Worldwide Universities Network (WUN).
I fjor tok over 200 personer doktorgrad på Universitetet i Bergen. Over en tredjedel av dem var internasjonale.
Professor Noel Keenlyside er tildelt et Consolidator Grant fra det europeiske forskningsrådet (ERC). Han er den første forskeren ved Universitetet i Bergen som mottar dette prestisjetunge stipendet.
Over 3400 har registrert seg i UiBs alumniportal. Målet er 5000 registrerte alumner innen Alumnusdagen 12. september.
Etter ti års forskning på karbonopptak i havet, kan Christoph Heinze samle forskere fra hele verden til jubileum i Bergen.
Utviklingsrelatert forskning og utdanning ved UiB holder fremragende internasjonal standard ifølge et internasjonalt panel. UiBs utdanning på feltet blir beskrevet som sterk.
UiB, HiB og NHH startar no samarbeid om ny sivilingeniørutdanning. Alt til våren blir dei første bergenske sivilingeniørane uteksaminert.
De siste to årene har 14 UiB-forskere fått støtte til samarbeidsprosjekter med Berkeley-universitetet i California. Et samarbeid som tar mange veier.
Forskinga til UiB-professor Christopher Henshilwood får eit 22-siders opplag i januarutgåva av National Geographic.
Våren 2015 kommer det 359 nye internasjonale studenter til Universitetet i Bergen. Det er hele 80 flere enn våren 2014, og det høyeste antallet noen gang for et vårsemester.
Onsdag 7. januar åpnet Oslo-kontoret til Universitetet i Bergen. Det ligger i lokalene til Institutt for Samfunnsforskning.
Kristian Smeland Ytre-Hauge har fått 8 millioner kroner fra Bergens forskningsstiftelse for å kunne tilby skånsom strålebehandling for kreftpasienter i Bergen.