Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Frå nyttår av får Universitetet i Bergen eit nytt lærarstudium som er retta mot ingeniørar.
Universitetet i Bergen vil starte et forskningssenter for informasjons- og kommunikasjonssikkerhet i samarbeid med Simula Research Laboratory.
Arnt Skjefstad har ryddet i etablerte sannheter innenfor erstatningsrett, i håp om at man i fremtiden kan stille de riktige spørsmålene.
UiB-professorer har fått såkornmidler fra Southern African-Nordic Centre (SANORD) for å se nærmere på forskjeller og likheter i høyere utdanning i Norge og Sør-Afrika.
UiBs nye strategi ønsker å styrke middelalderforskningen i Bergen gjennom etablering av en egen middelalderklynge.
Målet er å forstå hvordan verdens naturtyper vil påvirkes av et fremtidsklima preget av mer ekstremvær.
Rundt 8000 studenter fra hele verden registerte seg for Universitetet i Bergens første nettkurs "Causes of climate change". Planene er godt i gang for flere kurs.
Det grønne skiftet er i gang, men farten er ikke stor nok til å begrense oppvarmingen til to grader. Det er hovedbudskapet i årets 2°C-rapport.
12 månadar med flytande HIV-medisin til spedbarn som vert amma av HIV-positive mødre beskyttar barna mot infeksjon, viser ein ny studie publisert i The Lancet.
Bergens nye ordfører, Marte Mjøs Persen, studerte litteraturvitenskap og sosiologi på UiB. Det har hun nytte av hver eneste dag.
Etter sivilombudsmannens uttalelse vil UiB gjennomgå sine rutiner vedrørende rekrutteringer til lederstillinger.
Vivian Astrup Felde studerer forholdet mellom pollen og planter for å forstå endringar i norsk vegetasjon gjennom tusenvis av år. Det kan gi svar på kva vi kan forvente oss av framtida.
Universitetet i Bergen har snakket med fire forskere om de store utfordringene verden står overfor i årene fremover.
Bjerknessenteret for klimaforskning deltar på klimakonferanse ved Makerere University i Uganda. Målet med konferansen er få gode innspill å ta med til klimatoppmøtet i Paris.
I EU-prosjektet SELFIE er UiB og Uni Research med på å utgreie gode modellar for behandling av samansette lidingar, som er venta å bli ei av dei største folkehelseproblema i Europa.
Professor Terje Tvedt ved Institutt for geografi fikk Formidlingsprisen 2015 10. november.
Professor Katrine Vellesen Løken ved Institutt for økonomi fikk Publikasjonsprisen 2015 10. november
Tallet på UiB-studenter som tar delstudier i utlandet, har for første gang passert 30 prosent. Nå ønsker universitetet å øke tallet til over 40 prosent.

Sider