Nyhetsarkiv for Aktuelt

Universitetet i Bergen får 65 nye studieplasser fra høsten. Halvparten av disse går til en styrking av IKT.
Geologenes perspektiv er på millioner av år, meteorologer tenker fra time til time. Nå vil de arbeide sammen for å finne sammenhengen mellom klima og bevegelser i jordskorpen.
NORPAN er et samarbeidsprosjekt som gir norske forskere og studenter muligheten til å besøke Japan og omvendt.
Bergen er hjem for verdensledende forskning og innovasjon innen marin forskning og klimaforskning.
Mandag 30. mai åpnet Havobservasjonslaboratoriet, en ny base for havobservasjon og teknologiutvikling på Marineholmen i Bergen. Statsminister Erna Solberg stod for den offisielle åpningen.
Et organisert terroranslag i Norge kan ha større effekt enn en organisert terrorhandling i Israel, viser ny studie fra Institutt for samfunnspsykologi.
Tre miljø ved Universitetet i Bergen er med i konkurransen om å bli utdanningssentre i eliteklassen.
Ved hjelp av bøyen Gabriel i Store Lungegårdsvann får elever teste livet som forskere.
Kortfilmen ”Her er Ella” er valt ut til kortfilm-programmet i verdas mest prestisjefylte filmfestival.
Universitetet i Bergen tilbyr landets første sorgutdanning.
Universitetet i Bergen (UiB) er det første av de større universitetene i Norge som er sertifisert som Miljøfyrtårn.
– Jeg er litt stolt, innrømmer professor Harm G. Schröter. Han skal være vert for rundt 300 deltakere, når UiB arrangerer den første verdenskongressen i bedriftshisorie noensinne.
Fra 2017 kan mediestudenter søke på seks nye profesjonsstudier. Disse skal hjelpe studentene å mestre og se muligheter i fremtidens medielandskap.
Siden 2013 har Universitetet i Bergen brukt 12,5 millioner kroner på å støtte Open Access-publisering av forskning. En ny evaluering betegner satsingen som vellykket.