Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

UiB-forskere har funnet ut at medisin mot nyrekreft sannsynligvis kan brukes mot langt flere kreftsykdommer enn opprinnelig antatt.
Få ting opptar oss mer enn været. I en ny bok tar historikerne Magnus Vollset og Yngve Nilsen for seg meteorologiens historie i Norge.
Dersom du overlever kreft i ung alder har du høyere risiko for å bli arbeidsledig og økonomisk avhengig enn andre. Det viser en studie fra Universitetet i Bergen.
En studie fra Universitetet i Bergen viser at astma er tre ganger så vanlig blant barn som har fedre som røykte i ungdommen, enn blant ikke-røykere.
Universitetet i Bergen vert rangert som mellom dei 201 til 250 beste universiteta i verda på universitetsrangeringa Times Higher Education.
Den amerikanske dokumentaren Monster in the Mind er vinnar av Gulluglen 2016, ein årleg filmpris frå UiB og BIFF.
Sprøyteskrekk? Gode nyheter: Unikt studium viser at vaksine gitt som nesespray kan gi meget god beskyttelse mot influensa.
Då Kristian Smeland Ytre-Hauge skreiv masteroppgåve om kreftbehandling med partikkelterapi, var det ikkje i tankane hans at han ein dag sjølv skulle bidra med å få denne teknologien til Bergen.
Vi lever større og større delar av liva våre på nettet. Pengane dine, din personlege informasjon og vårt sosiale liv er avhengige av at algoritmane og tryggleiken til firma og institusjonar virkar slik dei skal. Kan vi stole på dei?
Det er ikke gitt at man kan eller bør overføre dagens skriftlige skoleeksamener til et heldigitalt format, fastslår en arbeidsgruppe ved MatNat. - Mye må gjøres, erkjenner prodekan for utdanning, Harald Walderhaug.
Den arktiske forskinga ved Universitetet i Bergen har størst gjennomslag internasjonalt blant dei norske universiteta. Universitetet er det sjuande mest siterte i verda, viser ei ny undersøkjing.
Den norske arbeidsmiljølova gjer at høgt utdanna migrantar ønsker å bli i Noreg. Her får dei muligheit til å leve normale familieliv, noko som er svært vanskeleg i Spania.
Minst 34.000 oljejobber er borte, men oljegiganten ConocoPhillips drar til MatNat for å sikre seg gode kandidater.
Martin Møller Greve forsker på nanoteknologi. Målet er å skape super-solceller.
Universitetet i Bergen har utnevnt Selda Ekiz til ny æresalumn. Kunngjøringen foregikk under Alumnusdagen 2016, og Selda Ekiz var tilstede da rektor Dag Rune Olsen utnevnte henne til UiBs tredje æresalumn.
I 1964 kom første mann i verdsrommet, Jurij Gagarin, til UiB. Han kom som gjesten til den kvinnelege pioneren Guro Gjellestad på Det matematisk-naturvitskaplige fakultet.
Menneskeskapte klimaendringer skaper hodebry for forskningen på stormbaner. En ny studie i Nature Geoscience viser at mange motstridende prosesser kompliserer forutsigbarhet for stormbaner.
Diabetesforskar Valeriya Lyssenko er tilsett ved Universitetet i Bergen. Målet hennar er å skapa nye behandlingar av diabetes.

Sider