Nyhetsarkiv for Aktuelt

Sarah Uffelmann Szeltner har undersøkt grammatikkbegrepet i Ludwig Wittgensteins filosofi. - Han skrev som en poet, sier Szeltner.
- Dette er en festdag! konkluderte dekan Nina Langeland, ved årets tildeling av midler fra Kreftforeningen. Seks forskningsprosjekter får til sammen nesten 30 millioner kroner.
Michael Alvarez er født i USA og populær politisk foreleser ved UiB. Ved Amalie Skram videregående ga han elevene flere aha-opplevelser om USA-valget.
Nå blir det enklere for HF-studenter å reise på utveksling til Kina. En delegasjon fra Det humanistiske fakultet har vært i landet for å gjøre avtaler med universiteter der.
Professor Michael Fellows er utnemnt til Companion of the Order of Australia.
Forskerne som dro på tokt til Irmingerhavet i april i fjor, kunne observere en prosess ingen har sett før. Toktet gav et unikt datasett som viser en sterk sammenheng mellom drivkrefter i atmosfæren og havets opptak av menneskeskapt CO2 . Resultatene er publisert i Nature Communications.
Kjersti Fløttum har tatt forskningsformidling til et nytt nivå gjennom filmen «Når vi snakker om klima». Hun er tildelt Det humanistiske fakultet sin formidlingspris i 2016.
Ole Hjortland er en lovende forsker som allerede har etablert seg som en sterk ressurs for forskningsmiljøet ved UiB.
Studentene får erfaringer fra arbeidslivet mens arbeidsgiverne får bedre kjennskap til studentenes kvalifikasjoner.
Universitetet i Bergen skal digitaliserast. Det inneber eit meir opent og effektivt universitet.
Strategien for 2016-22 er tydelig i UiBs budsjett for 2017. Det satses sterkt på kunnskapsklynger, nybygg, infrastruktur og digitalisering samt etableringen av et nytt kunstnerisk fakultet, samtidig som administrasjonen skal effektiviseres.
Steinaldermennesker brukte ild for å smi våpen tidligere enn antatt. Det viser en ny arkeologisk studie fra Universitetet i Bergen.
Norsk forskning blir stadig mer sitert, og forskning fra Universitetet i Bergen er i en klasse for seg. Det viser en ny rapport fra Forskningsrådet.
UiB er på topp på utveksling, men vil bli enda bedre. Det nye ambisiøse målet er at fire av ti studenter skal dra på utveksling.
Et stort forskningsprosjekt utført ved UiB viser at om lag en tredjedel av barna født mellom 22 og 28 svangerskapsuke sliter med helseplager senere i livet. Dette innebærer blant annet psykiske plager som oppmerksomhets- og sosiale vansker, angst og tvangstanker.
Korleis skal naturfag verta både kjekt og nyttig for elevane? Boka «Erfaringsbasert læring» tar på seg ansvaret.
Andrea Bender kombinerer psykologi og antropologi for å finne ut hvordan språk og kultur former måten vi oppfatter og tenker om verden.
Skeivt arkiv har den største samlingen av (skeiv) seksualitetshistorie i hele Norden. Nå ligger alt til rette for folk som vil utforske materialet.