Nyhetsarkiv for Aktuelt

Fra nyttår har UiB syv fakulteter. 4.januar er den offisielle åpningen av Fakultet for kunst, musikk og design. Rektor Dag Rune Olsen har høye forventninger.
Tre prosjekt som satsar på digital og aktiv læring får prosjektmidlar av Norgesuniversitetet. Eit av prosjekta skal inspirera undervisarane ved UiB med ny teknologi.
De største forskningssakene fra UiB i 2016.
– Dette er stas! Professor Kyrre Kverndokk skal lede et nytt forskningsprosjekt om tidsforståelse av klimakrisen.
Senter for vitskapsteori hankar inn EU-midlar. Senterleiar Matthias Kaiser gir deg suksessoppskrifta.
"Folkelig og levende formidling", mener juryen som tildeler Gyri Teien Haugland ved Institutt for biologi årets hjernekraftpris.
Hennes Majestet Dronning Sonja vil være tilstede på åpningen av det nye Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen onsdag 4. januar 2017.
Universitetet i Bergen har godt gjennomslag i konkurransen om Forskningsrådets frie prosjektstøtte (FRIPRO) i 2016.
Et nytt forskningsselskap skal gjøre Sør- og Vestlandet ledende på samspill mellom forskning, innovasjon og verdiskapning.
Fire UiB-prosjekter får støtte fra Forskningsrådet til humaniora og samfunnsvitenskap (FRIHUMSAM).
Forskningsrådet bevilger 17 millioner kroner til to UiB-prosjekter som skal forske på issmelting og klimaforandringer rundt Sydpolen.
Syv unge forskere fra Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet og Det medisinsk-odontologiske fakultet har mottatt frie prosjektmidler (FRIPRO) fra Norges forskningsråd.
Hvorfor skriver forfattere? En av grunnene er at de kan skape sine egne karakterer. Informatikere har den samme relasjonen til algoritmer, ifølge Saket Saurabh.
Bruk grind.no på mobilen neste gang du er ute på tur. Møt redaktørene bak kunnskapsportalen.
Klimaforsker Kerim Nisancioglu bruker egne erfaringer fra Grønlandsisen og samarbeider med ismusiker for å fortelle barn om klimaendringer.
UiB-rektor Dag Rune Olsen er fornøyd med at UiB får to nye senter i budsjettforliket mellom regjeringen, Venstre og KrF 3. desember.
Med industrien og forvaltningen i salen, forklarte masterkandidat Maria Marvik hvorfor grunnforskning er avgjørende for å lykkes.