Nyhetsarkiv for Aktuelt

Etter innbruddet på Universitetsmuseet i august, er det iverksatt et omfattende oppfølgingsarbeid ved UiB. I tillegg til strakstiltak, er sikkerhetssituasjonen for alle universitetets samlinger kartlagt. En arbeidsgruppe mener også at en egen rolle som sikkerhetsansvarlig bør på plass.
Tre av dei mange prosjekta på UiB sin digitale myldredag forklarar kvifor du må ta turen til Grieghallen.
Universitetet i Bergen vil førstkomande torsdag halde minnestund i høve Ommund Veim Eikje sin bortgang. Utvekslingsstudenten frå Rogaland vart funnen død i Frankrike sist veke.
Psykologiprofessor Kenneth Hugdahl forklarer hva som gjør det så vanskelig å sykle når hjul og styre går motsatt vei.
Forskning, utvikling og samarbeid var nøkkelord på havkonferansen som fredag 22. september ble arrangert i Grieghallen.
L’étudiant Ommund Veim Eikje (22 ans), originaire de Tysvær dans le Nord-Rogaland, a été retrouvé mort jeudi.
Den savnede studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær i Nord-Rogaland ble funnet død torsdag.
UiB er det 8. mest siterte universitetet i verden innenfor humaniora. Det viser en ny internasjonal rangering.
Det er den 22 år gamle Ommund Veim Eikje fra Rogaland som er meldt savnet av sin familie.
- Om ein vil bygge ei forskerkarriere, er det ikkje nok å vere fagleg dyktig eller ha eit stort talent, seier prorektor ved UiB Margareth Hagen.
Hører du stemmer eller har oppfatninger som ikke deles av mange andre? Dette er mer vanlig enn mange tror.
Hvem var Ibsen og hva kjennetegner Norges litteraturhistorie? Professor i allmenn litteraturvitenskap Erik Bjerck Hagen skriver artikler som gir rekordmange lesere hos Store norske leksikon.
UiB-rektor Dag Rune Olsen sitt minneord ved Frank Aarebrots bortgang.
Ei ny evaluering av norsk polarforsking viser at Universitetet i Bergen og Bjerknessenteret er heilt i toppen i Noreg.
Bruk av diabetesmedisin begrenser risiko for Parkinsons sykdom, viser forskning fra UiB.
Undersøkelsene i laboratoriet har gitt spor som politiet ønsker å undersøke nærmere.
I overkant av 200 personer møtte opp for å minnes professor Frank Aarebrot søndag kveld.
Det var en trist melding vi fikk på morgenkvisten søndag. Frank, vår studievenn og kollega gjennom 50 år, hadde gått bort.