Nyhetsarkiv for Aktuelt

Gladmelding til studenter ved UiB: Det blir gratis inngang på det nyåpnede Universitetsmuseet. Ansatte får rabatterte priser.
Hvordan kan vi produsere nok, sunn mat til alle på jorda – uten at matsystemet vårt bidrar til klimaproblemet?
Forskingsmiljøet og medieaktørene på MCB vil etablere et senter der man utvikler ansvarlig medieteknologi for fremtiden. – Når robotene inntar redaksjonslokalene er det et skrikende behov for å ivareta forhold som etikk og personvern, sier senterlederen.
Ti personer mottok utmerkelsen Æresdoktor ved Universitetet i Bergen i æresdoktorutnevnelsen 15. oktober.
Det passar godt at Nobelprisen i økonomi i år går til forsking på global fattigdom! I dag har nemleg vi og International Science Coucil signert ein avtale om å etablere GRIP, eit globalt forskingsprogram om ulikheit.
Det medisinske fakultets nye æresdoktor Bruce R. Zetter sier at utnevnelsen vil føre til et enda sterkere bånd mellom Harvard Medical School og Universitetet i Bergen.
Sir Peter Gluckman er utnevnt til ny æresdoktor ved UiB. I den forbindelse holdt han forelesningen «Science in a global perspective – challenges ahead», der han pekte på ulike utfordringer samfunnet og vitenskapen står overfor.
Studentar og tilsette ved dei statsvitskaplege faga får møte si store stjerne når Pippa Norris no er i Bergen for å ta mot tittelen som æresdoktor. Den britiske professoren har vore på pensum i fleire generasjonar, og ho er mellom dei aller mest siterte.
Etter seks år er ventetiden endelig over. Universitetsmuseet er igjen åpent for publikum.
Nils Gunnar Kvamstø har tatt over som marin dekan ved UiB. Havet kan løysa verda sine framtidige utfordringar, meiner dekanen.
I dag gjenåpner Universitetsmuseet. Se stream fra åpningen her klokken 10.00.
Universitetet inviterte mandag til et spektakulært, tredimensjonalt lysshow for å markere gjenåpningen av Universitetsmuseet. Se opptak her.
Hvilket nivå av havforsuring, temperaturøkning tåler havet og økosystemene? Forskerne i det nye COMFORT-prosjektet undersøker trygge rammer for havet.
For første gang er det målt nøyaktig hva som foregår i de kolossale eksplosjonene i jordas magnetiske hale. I et NASA-finansiert milliardprosjekt har fire satellitter patruljert klodens skyggeside på jakt etter store smell.
UiB har utnevnt 10 nye æresdoktorer. Nå kommer de til Bergen for å holde gjesteforelesninger. Tid og sted for forelesningene finner du her.
Etter å ha vært stengt i seks år, gjenåpner endelig Universitetsmuseet 14. oktober.
UiB får 10 nye studieplasser for å bidra til det grønne skiftet. Også ordboksatsingen til UiB kommer godt ut i Statsbudsjettet 2020.
Han liker å være godt forberedt og bruker studentaktive læringsformer og eksempler fra næringslivet. Det setter studentene pris på. Fysikkprofessoren er årets underviser ved MatNat-fakultetet 2019.