Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

– Nesten ingenting påvirker helsen like mye som hvordan du har det i dine næreste relasjoner, sier fastlege og parterapeut Siri Dalsmo Berge.
– Humaniora er nødvendig for utviklingen vår både som mennesker og på et samfunnsnivå, sier Kirsten Shepherd-Barr, nylig utnevnt æresdoktor ved Det humanistiske fakultet.
Ny forskning fra Universitetet i Bergen retter søkelyset mot viktigheten av god oppfølging av ernæringsstatusen hos de som er lagt inn på sykehus.
Regjeringen ønsker forskningssentre for kunstig intelligens. 10. april viste UiB og aktører i regionen at det er et stort ønske om å få slike sentre til Bergen.
Det europeiske forskingsrådet tildeler Jill Walker Rettberg eit ERC Advanced Grant for å sjå korleis ulike forteljartradisjonar påverkar framtidas KI.
– Reglene sier at sivile skal beskyttes i krig. Men det finnes unntak, sier jurist og stipendiat Marthe Sleire Engedahl i podcasten UiB Popviten.
Kaja Ingdal Hovdenak er valgt til ny leder av Norsk studentorganisasjon (NSO). Hovdenak er student og studenttillitsvalgt ved UiB, og overtar det nasjonale vervet 1. juli.
Professor Jeanne C. Watson, Toronto Universitet, er en internasjonalt ledende forsker på emosjonsfokusert terapi og endringsprosesser i psykoterapi.
I morgentimene onsdag 3. april oppstod det en brann i et anlegg ved Grønneviksøren studentboliger. Boligene måtte evakueres.
En ny studie fra Klinisk institutt 2 kaster nytt lys over plakkdannelse i arteriene i hjertet, og hvordan det arter seg annerledes hos kvinner enn hos menn.
Kapitalisme er ikke bare et økonomisk system, men en samfunnstype, ifølge professor i sosialantropologi, Don Kalb.
I februar 2024 organiserte Universitetet i Bergen og partnere et arrangement om havforvaltning på Norway House i Brussel. Diskusjonene på arrangementet og et påfølgende diskusjonsmøte er nå blitt til en Ocean Futures 2030 Policy Brief, den første i en ny serie.
Det juridiske fakultet ved UiB har nylig ferdigstilt en rapport om bruken av kunstig intelligens (KI) i undervisning og prøving. I rapporten foreslås det en rekke tiltak for å legge til rette for faglig forsvarlig bruk av KI-verktøy gjennom studiene.
Tross økt stress og flere psykiske plager, ble det færre røykere under pandemien, viser en ny UiB-studie.
En ekstern kvalitetssikring konkluderer med at et nytt bygg for UiBs musikkstudenter er samfunnsøkonomisk lønnsomt.
En ny undersøkelse gjennomført ved UiB viser at opptil en tredjedel av eldre innlagte har delirium. Kun en liten brøkdel av disse blir diagnostisert med lidelsen.
– Det nordiske perspektivet er verdifullt fordi vi har så mange kulturelle og verdimessige røtter til felles, selv om reglene er ulike, sier Det juridiske fakultet sin nye æresdoktor, Mads Bryde Andersen. Professoren ved Københavns universitet er en aktiv pådriver for å holde den fellesnordiske rettstradisjonen i live.
Klimafestivalen Varmere Våtere Villere engasjerte bergenspublikummet med blant annet et stort arrangement for studenter, VGS-dag og en rekke gode klimasamtaler og debatter. Se bilder av noen av UiB sine bidrag til festivalen her.

Sider