Nyhetsarkiv for Aktuelt

Se bildene fra årets masterseremoni i Universitetsaulaen. Finner du noen du kjenner?
Store og saftige jordbær kan være i ferd med å forsvinne. Uten biene må jordbærplantene spre pollenet selv, og det gjør de dårlig.
– Denne avtalen gir en retning for videre samarbeid. Vi skal stå sammen om å løfte globale utviklingsutfordringer i samfunnet, sier direktør for Chr. Michelsens Institutt (CMI), Ottar Mæstad.
Eldre med kognitiv svikt og demenssykdommer er særlig sårbare fordi søvnen deres endres dramatisk. Mer lys skal hjelpe disse pasientene.
– Kos med Toby gir oss ro og et avbrekk, sier juss-studentene Marit Helene Bryhn og Ingvild Neset. Tilbudet om terapihund i eksamenstiden har blitt veldig populært blant studenter ved UiB.
11.-14 juni er Birkelandsenteret (BCSS) ved UiB vertskap når NASA arrangerer konferanse i Bergen om magnetisme i verdensrommet. Romforskere fra NASA og BCSS varmet opp med aktiviteter for hele familien på VilVite i helgen.
H.K.H. Kronprins Haakon og president i Slovakia, Andrej Kiska fikk både et innblikk i den nyeste klimaforskningen på Bjerknessenteret og klyngesuksessen MCB under onsdagens besøk i Bergen.
Jusprofessor Cass Sunstein ble onsdag 6.juni overrakt Holbergprisen 2018 av Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon. Nils Klim-prisen ble tildelt den norske statsviteren Francesca R. Jensenius.
Spedbarn med diabetes kan slippe insulinsprøyter. Dette vil bli ny praksis etter en fersk studie som nå publiseres i Lancet Diabetes & Endocrinology.
Vinneren av årets Holbergpris, Cass Sunstein, fikk en videohilsen av tidligere president i USA, Barack Obama, før Holbergforelesningen i Universitetsaulaen tirsdag.
UiB og japanske JAMSTEC inngår avtale som skal sikre forskingssamarbeid innan klima, geologi og djuphavsforsking.
Havklyngene på Marineholmen får rundt 40 millioner i bidrag til å utvikle og omstille de norske havnæringene. Ordningen Norsk Katapult skal hjelpe bedrifter å komme raskere fra idestadiet og ut i markedet.
Gjennom en ny strategi for humaniora skal UiB løfte kvaliteten og styrke samfunnsrelevansen til de humanistiske fagene.
Vårens hetebølge kan være en forsmak på fremtiden. Noen klimamodeller spår tørrere og varmere vær i Norge om sommeren.
Bergen får en ny forskningsenhet som vil ha som mål å fremskaffe informasjon om klimaet til nytte for blant andre fiskerinæringen, landbruket og kraftprodusenter. Satsingen er gjort mulig som følge av bidrag fra Bergens forskningsstiftelse.
Et nybygg for Havforskningsinstituttet og Fiskeridirektoratet på Marineholmen kan realisere visjonen om en verdensledende marin forskningsklynge, skriver rektor Dag Rune Olsen.
Norsk Marint Universitetskonsortium (NMU) var i samtalar med European Marine Board i sitt aller første møte. No skal konsortiet jobva vidare mot å verta eit kontaktpunkt til EU.
Plasthval-sjokket førte til at åtte ganger så mange engasjerte seg i ryddeaksjoner i Hordaland. – Plasten i havet har åpnet øynene våre. Mange av forskerne har ryddet plast på fritiden, sier forsker Christoph Noever. Se video!