Nyhetsarkiv for Aktuelt

Et prosjekt som tar sikte på å bygge bein av pasienters egne stamceller mottar 10 millioner av Olav Thon-stiftelsen. – En stor anerkjennelse, sier Cecilie Gjerde ved Institutt for klinisk odontologi
Gå ikke glipp av Aarebrotforelesningen 2020. UiB og NRK.no streamer forelesningen søndag 19. januar.
Science er eitt av dei mest anerkjente vitskaplege tidsskrifta i verda. I januar er framsida via ny forsking frå UiB, med data henta frå Den internasjonale romstasjonen.
Tettere samarbeid mellom NORCE og Universitetet i Bergen (UiB) skal gi bedre og mer relevant forskning og innovasjon. En arbeidsgruppe utarbeider nå tiltak som skal forenkle samarbeidet.
Professor Hakan G. Sicakkan fra Universitetet i Bergen er blitt utpekt som medlem av et globalt akademisk nettverk som skal studere implementeringen av FNs migrasjonsplattform. Sicakkan leder det EU-støttede prosjektet PROTECT og har gjennom sin forskerkarriere etablert seg som en ledende autoritet på flyktningestrømmer.
Superstjernene kommer, kommer du? Nye økonomiske forretningsmodeller og trender påvirker oss, både som samfunn og individ. Den teknologiske utviklingen endrer på en fundamental måte hvordan mennesker og bedrifter samhandler og markeder fungerer. På Christiekonferansen 27. april 2020 går vi i dybden.
Kirkeklokker som ringer ustanselig, våte sko og en streng, kristen gud som etter hvert fortrenger de norrøne. Bli med Popviten tilbake til middelalderen i anledning Bergens 950-årsjubileum.
UiB sine artikler i Store norske leksikon ble lest 5,5 millioner ganger i 2019. Oppgangen fra 2018 er på hele 18 prosent.
I skipsfarten er det i stor grad næringen selv som presser på for lavere klimagassutslipp. Staten virker innimellom som en bremsekloss, viser ny forskning.
Universitetet i Bergen og UiT Norges arktiske universitet har inngått avtale som sikrer UiBs forskere tilgang til et av verdens mest avanserte forskningsskip.
Rektoratet vil ønske alle studenter og ansatte god jul med vakker sang fra Griegakademiets sangstudenter.
De under 30 er langt mer positive til vindkraft på land enn andre aldersgrupper, viser ny undersøkelse. Motstanden mot vindkraft på land er størst i områder med mest utbygging, som Sørlandet og Trøndelag. Havvind støttes av et stort flertall.
Ved hjelp av digitale visualiseringer kan du oppleve Bergen slik det kan ha sett ut i 1320.
Forskningsrådet har delt ut 170 millioner kroner til banebrytende forskningsprosjekter ved Universitetet i Bergen.
UiB viderefører ambisjonen om å styrke og internasjonalisere humanistisk forskning og lyser ut inntil seks nye prosjektmidler. En del av midlene er øremerket humanistisk grunnforskning. I tillegg lyses det ut såkornsmidler til tverrfakultære samarbeidsprosjekter. Søknadsfrist er 1. februar 2020.
Les eit utval av dei største sakene som har prega Universitetet i Bergen i året som har gått.
Heidi Knutsen (27) danket ut nærmere 200 jobbsøkere før hun i det hele tatt hadde levert masteren sin i miljøkjemi.
Rektor Dag Rune Olsen er ikke innstilt til jobben som ny rektor ved NTNU, og fortsetter dermed ved Universitetet i Bergen.