Nyhetsarkiv for Aktuelt

Hilde Renate Engerud fra Klinisk institutt 2 deltar i Forsker Grand Prix i Bergen den 25. september. Der skal hun presentere forskningen sin på livmorkreft på fire minutter.
UiB vil utdanne en ny generasjon som skal takle utfordringene klimaendringene fører til.
– Jeg blir aldri lei av å studere håndskrifter fra middelalderen. Selv om mitt kildemateriale er norsk, er det samtidig grunnleggende internasjonalt. Det gir forskningen et bredere perspektiv og tvinger frem et internasjonalt samarbeid.
– Smerte er et veldig komplekst fenomen, sier fysioterapeut Kjartan Fersum. Noe av det viktigste han mener han kan lære ryggpasientene sine er håp og positivitet.
På sitt toppmøte for havvind ved UiB peika statsminister Erna Solberg som ein av dei viktigaste ressursane for landet. – Vindkraft til havs vil vere ein viktig ressurs for mange marknadar framover, og vil gi grunnlag for næringsutvikling og -arbeidsplassar her heime, sa statsministeren.
Sara Sekkingstad (26) tar nå permisjon fra studiene ved UiB for å bli første ordfører i nye Alver kommune.
- Visste dere at vi har en bit av Bergen her oppe og teknologi fra universitetet deres? Publikum i Grieghallen fikk seg en overraskelse da astronaut Luca Parmitano dukket opp på lerretet med en videohilsen fra verdensrommet. Anledningen var konsertserien Neste Steg der romforskere fra UiB sammen med Filharmonien satte verdensrommet på repertoaret.
Den nasjonale komiteen for 2030-agendaen sendte en delegasjon til Paris, for å presentere Norges unike plattform for best practice i høyere utdanning og for å styrke dialogen med UNESCO om å etablere en slik plattform globalt.
Hva foregår egentlig i vannmassene i dyphavet? Ilker Fer og hans kollegaer får muligheten til å vite mer om dette, når Forskningsrådet gir grønt lys.
Peter Gluckman, Peter Thomson, Toril Moi, Jo-Anne Baird, Bruce R. Zetter, Pippa Norris, Ragnhildur Helgadóttir, Anne Canteaut, Eamon Duffy og Lise Davidsen utnevnes til æresdoktorer ved UiB.
- Vitenskapen spiller en avgjørende rolle for samfunnsutviklingen og for å løse klimakrisen og de store naturødeleggelsene vi erfarer. Vi kan kun lykkes i fellesskap, og da er tilliten til forskningen helt avgjørende, sier prorektor Margareth Hagen.
Times Higher Education, den årlege rangeringa av verdas beste universitet er klar. Universitet i Bergen er i 2019 mellom dei 100 mest siterte universiteta i verda.
Da USA valgte ut astronauter til måneferden ville de ha de tøffeste av de tøffe. I dag leter psykologene etter astronauter som er sosialt omgjengelige og litt flate følelsesmessig. Hør siste UiB Popviten og finn ut om du hadde egnet deg.
Forskningsrådet investerer én milliard kroner i forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser over hele landet. Flere UiB-prosjekter er innvilget støtte.
Diplomaten og havaktivisten Peter Thomson fra Fiji er en av ni nye æresdoktorer ved Universitetet i Bergen.
Tidlig overgangsalder er forbundet med økt risiko for en rekke sykdommer. Nå har UiB-forskere sett at tilgjengeligheten av grøntareal er assosiert med forsinket overgangsalder for kvinner.
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) var torsdag på UiB for å dele den gledelige nyheten om at utvekslingsprogrammet Norpart styrkes med minst 100 nye helgrads-utvekslingsplasser nasjonalt.
Konflikter i arbeidslivet løser seg ikke av seg selv.