Nyhetsarkiv for Aktuelt

Å nå bedre og bredere ut med forskingen blir stadig viktigere. I karriereutviklingsprogrammet Momentum er derfor kommunikasjon en naturlig del. På gruppens andre samling i Media City Bergen trente forskerne foran TV-kamera.
Viserektor for utdanning ved Universitetet i Bergen, Oddrun Samdal, sier at syv av ti UiB-studenter nå har dratt fra Hongkong. UiB følger tett opp dem som har valgt å bli igjen.
Foreslår at UNESCO og Norge samarbeider om å etablere en global arbeidsgruppe med forskere og akademikere som skal jobbe med FNs bærekraftmål.
Universitetet i Bergen er vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019. Målet med vinnerprosjektet er å tilby samme brukeridentitet, helt fra samordna opptak til emeritus.
1000 år med rettshistorie på 200 minutter – og hvorfor er demokratiet under press i dag? Jørn Øyrehagen Sunde holder Aarebrotforelesningen i januar.
Gjennom 15 år har Trond Mohn stiftelse bidratt til å rekruttere 39 unge forskningstalenter til Universitetet i Bergen (UiB). Her presenterer vi 15 av dem som senere har blitt professorer ved universitetet.
Ledere fra Universitetet i Bergen viser støtte til seksuelle minoriteter i Uganda. Regjeringen i landet ønsker dødsstraff for homofile.
Musikk kan få gamle til å huske, språkløse til å kommunisere og det kan lindre både fysisk og mental smerte. – Det er som rein magi, sier forsker Viggo Krüger. I den nyeste utgaven av UiB Popviten forteller han om hvordan musikk påvirker hjernene våre.
Forskerne har funnet en ny klasse av de viktige plantestoffene som gir bær og blomster farge og beskytter dem mot alskens farer. Oppdagelsen utfordrer den vanlige oppfatningen av når et sentralt trinn i plantenes evolusjonære utvikling fant sted.
Menyen på årets julebord for administrasjonen ved UiB blir litt annerledes enn tidligere år.
Nesten 90 prosent av ansatte og studenter på Universitetet i Bergen er i stor grad villige til å endre på vanene sine av hensyn til klimaet.
Universitetet i Bergen skal være et språklig forbilde for norsk utdanning, kultur- og samfunnsliv.
- Målet er å kutte CO2-utslippene med ti prosent sammenlignet med fjoråret, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.
Torsdag 31. oktober er det styremøte ved Universitetet i Bergen. Her kan du følge styremøtet direkte fra klokken 9.
En av Ingunn Lundes fremtidsplaner er å etablere en egen formidlingsfestival for studenter. Nå blir hun merittert for arbeidet hun gjør med undervisningskvaliteten ved fakultetet.
- Klimaregnskapet viser at CO2-kutt vil være nødvendige fram mot år 2030. Målet om klimanøytralitet skal nås, men vi trenger hjelp fra studenter og ansatte, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.
Håvard Haarstad meiner forskarar må gi alt for å endre samfunnet i rett retning. Sjølv hamna han i arresten i New York i forsøket på å redde verda.
Bare to uker etter gjenåpningen av Universitetsmuseet har besøkstallene nådd 15.000, og den gamle dagsrekorden er nesten doblet.