Abonner på nyhetsbrev

TMS Starting Grant 2019
TMS Starting Grants 2019

Fikk tidlig julegave fra Trond Mohn stiftelse

Jenny Mjösberg, Karl Magnus Laundal og Eirik Hovden er mottakere av TMS Starting Grant 2019. De tre får med det bygge opp hver sin forskergruppe ved Universitetet i Bergen.

HRS4R
HR Excellence in research logo

Prestisjetung status for UiB

EU-kommisjonen har tildelt Universitetet i Bergen status som HR Exellence in research.

Klimanøytralt UiB
Styremøte ved UiB torsdag 28. november

Vedtok tiltak for å nå klimamålene

Styret ved Universitetet i Bergen har vedtatt ny reisepolicy, men ble ikke enige om å opprette av klimafond.

Utvekslingsstudenter
Iselin Nybø møtte UiB-studenter

Møtte Hongkong-studenter

Forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø, møtte fredag studenter som har kommet hjem fra Hongkong etter de voldsomme opptøyene.

Aarebrotforelesningen
Jørn Øyrehagen Sunde

Skal holde Aarebrotforelesningen 2020

1000 år med rettshistorie på 200 minutter – og hvorfor er demokratiet under press i dag? Jørn Øyrehagen Sunde holder Aarebrotforelesningen i januar.

Bærekraftsmålene
SDG UiB

- Universitetene kan utgjøre en forskjell for 2030-agendaen

Foreslår at UNESCO og Norge samarbeider om å etablere en global arbeidsgruppe med forskere og akademikere som skal jobbe med FNs bærekraftmål.

Uninett_Innovasjonspris

Innovasjonspris til UiB

Universitetet i Bergen er vinneren av Uninetts innovasjonspris 2019. Målet med vinnerprosjektet er å tilby samme brukeridentitet, helt fra samordna opptak til emeritus.

Klimanøytralt UiB
bilde av co2 og tog

Se forslaget til ny reisepolicy

- Målet er å kutte CO2-utslippene med ti prosent sammenlignet med fjoråret, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.

FRAMRAGENDE UNDERVISER
Ingunn Lunde

Ingunn Lunde får status som Fremragende underviser

En av Ingunn Lundes fremtidsplaner er å etablere en egen formidlingsfestival for studenter. Nå blir hun merittert for arbeidet hun gjør med undervisningskvaliteten ved fakultetet.

Universitetsmuseet, naturhistorie
Kø utenfor Universitetsmuseet, naturhistorie

Rekordbesøk på Universitetsmuseet

Bare to uker etter gjenåpningen av Universitetsmuseet har besøkstallene nådd 15.000, og den gamle dagsrekorden er nesten doblet.