Abonner på nyhetsbrev

Digitale seremonier ved UiB

Som følge av koronapandemien måtte Universitetet i Bergen tenke nytt for de tradisjonelle avskjedsseremoniene.

Gave til Avinor
kollage av bilder fra avduking av lommetørkletre på flesland. Rektor Dag Rune Olsen og Helge Eidsnes fra Avinor i midten

Et tre alle reisende vil legge merke til

Når du i fremtiden skal ut å fly fra Bergen lufthavn Flesland må du rette blikket mot sør og se på det nydelige lommetørkletreet som er plantet ved terminalinngangen. Treet er en hilsen og takk fra UiB til Avinor for Lyststedet lønningen.

Erasmus +

To strategiske partnerskap til UiB

To professorer fra Universitetet i Bergen får millionstøtte gjennom Erasmus+ til prosjektene sine.

Universitetshagene
Musehagene

Universitetshagene mottar internasjonal anerkjennelse

Universitetshagene i Bergen har nå offisielt oppnådd anerkjennelse av BGCI, den internasjonale interesseorganisasjonen for botaniske hager.

bergen

Nye spydspisser for forskning, innovasjon og omstilling

Forskningsrådet tildelte 17. juni seks av 22 sentre for forskningsbasert innovasjon (SFI) til Bergen.

Kunstig intelligens
Drone, illustrasjonsbilde

Slik skal Norge bli verdensledende på kunstig intelligens

NORA-konsortiet skal styrke norsk forskning og utdanning innen kunstig intelligens. Nå forteller de ni samarbeidspartnerne hvordan de skal nå målet.

NYTT SENTER | KVINNEHELSE
Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner

Oppretter senter for kvinnehjerteforskning

Norske kvinners sanitetsforening (NKS) og Grieg Foundation bidrar med millioner til et nytt senter som skal forske på kvinners hjerter. Senteret som er lagt til Universitetet i Bergen skal ledes av professor i hjertesykdommer Eva Gerdts.

FORSKNING | COVID-19
Kristin Greve-Isdahl Mohn og Rebecca Cox

Forsker på immunforsvarets korona-angrep

Siden 9. mars har UiB-forskere studert blodprøver fra både pasienter og helsepersonell for å se hvordan immunforsvaret reagerer på korona-viruset. Målet er å bidra til en fremtidig trygg og effektiv vaksine.

Ny innsikt i islamsk historie:
Tidlige trykk: Et påkostet Koranmanuskript fra 1800-tallet som har tilhørt en innflytelsesrik familie på Zanzibar.

Verdifull samling islamske tekster er blitt tilgjengelig på nett

En forskergruppe fra UiB har digitalisert en verdifull samling med trykte tekster om arabisk/islamsk historie. Samlingen er tilgjengelig hos British Library, og er spesielt viktig fordi den viser tidlig trykt materiale fra perioden hvor manuskript gikk over til trykt tekst.

Åpner opp universitetene
studentsenteret

Universitetet gjenåpner 15. juni

Stor glede over å kunne ta imot ansatte og studenter på campus igjen. Universitetet åpner for fullt mandag 15. juni.