Abonner på nyhetsbrev

Mangfold som former samfunnet
PRIDE-FLAGG

Regnbuedager på UiB

– Pride er en markering av at vi ønsker et inkluderende samfunn. Dette er viktig for oss å støtte opp under, sier rektor Dag Rune Olsen.

Den store formidlingsprisen 2019
Inga Strumke

Inga når toppen med formidling i sekken

Det er ingen motsetning mellom å hoppe på trampoline på "Newton" og beskrive relativitetsteorien i det konservative tidsskriftet Minerva, mener fysiker Inga Strümke. Nå verdsettes innsatsen med Den store formidlingsprisen for 2019.

IKT
Digitaliseringsminister Nikolai Astrup

– Teknologi og moderne industri eit fortrinn for Noreg

Noreg treng folk med teknologikunnskap, frå alle utdanningsretningar, meiner digitaliseringsminister Nikolai Astrup.

FORSKNING | ELDREHELSE
Bestefar, Samuel og Bettina

Samuel og bestefar blir medforskere

Programleder Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden fra TV2-serien "Samuel og bestefar" blir medforskere i forskningsprosjektet BetterAge, ledet av UiB-professor Bettina Husebø ved SEFAS.

Entreprenørskap og innovasjon
STUD-ENT

Millioner til innovative studenter

Med utspring fra hver sin kunnskapsklynge kom to UiB-prosjekter seg gjennom nåløyet, og ble tildelt en million kroner hver i Forskningsrådet sitt innovasjonsprogram STUD-ENT.

Rektorene ved Stuttgart og UiB

Rektor underteikna avtale med University of Stuttgart

Samarbeidsavtalen som blei underteikna skal sikre framtidig samarbeid innan utdanning og forsking.

KD-topper på besøk til MCB:
dag rune olsen

– Kraften som ligger i MCB er formidabel

Torsdag ble en delegasjon fra Kunnskapsdepartementet invitert inn i mediebyens suksessformel. Her fikk de vite hvordan studenter, journalister, teknologibedrifter og forskere arbeider sammen for å levere fremtidens mediebrukere godt innhold på nye plattformer.

bilde av jordklode

Fremtidens UiB er klimanøytralt

Innen 2030 skal UiB bli klimanøytralt. Skal målet nås, må UiBs CO2-utslipp knyttet til reiser, oppvarming, innkjøp og arealbruk reduseres kraftig.

UiB Popviten

Den moderne maten får oss til å spise for mye

Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.

Revidert strategi 2019-2022

Kunnskap som former samfunnet

UiB lanserer 25. mars sin reviderte strategi 2019-2022; Kunnskap som former samfunnet. Humaniora, bærekraft og digitalisering er blant områdene som nå skal bli enda mer synlig.