Nyhetsarkiv for Aktuelt

Forskningsdagane 2011 fokuserer på kjemi og dei store spørsmåla.
Simmon Dankels tale på vegne av de nye doctores under doktorpromosjonen 26. august 2011.
Rektor Sigmund Grønmos tale ved doktorpromosjonen 26. august 2011.
Æresdoktor Gudmund Hernes' tale under doktorpromosjonen 26. august 2011.
Æresdoktor Gudmund Hernes talte til de nye doktorandene. Se alle talene fra doktorpromosjonen 26. august 2011 her.
– Dersom vi skal bekjempe fattigdomen i verden må vi bli flinkere til å bruke media for å vise at fattigdom er et menneskerettighetsspørsmål, sier Alberto Cimadamore.
Etter terrorhandlingene 22. juli har Universitetet i Bergen mottatt hilsener og kondolansebrev fra venner og partnere over hele verden.
Bergen Tidende sine lesarar meiner De naturhistoriske samlinger er det beste museet i Bergen. – Målet er å verta Nordens beste, seier ein glad Jo Høyer.
Fredag fyller folklorist Bente Gullveig Alver 70 år, og i neste veke går ho av som professor. No skal ho via tida si til eit prosjekt ho lenge har drøymt om å gjennomføre.
Den engasjerte legen og professoren Ole Erik Iversen ved Kvinneklinikken får Falchs seniorpris 2011. – Å stille spørsmål ved rutiner har alltid vært min ambisjon, sier han.
UiB-forskere ble overrasket da de fikk et stipend på to millioner kroner fra Novo Seeds. Resultatet kan bli opprettelsen av eget firma, og nye medisiner mot genetiske sykdommer.
Guro Åsveen pendler mellom lesesal og arbeidsplass som studentpraktikant i Bergen Næringsråd. – En uvurderlig mulighet, sier UiB-studenten.
Tysdag vart Jon Lekven slått til Ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for innsatsen for medisinsk forsking og utdanning.
Fredag 26. august er det doktorpromosjon i Håkonshallen. 123 nye doktorer skal æres, sammen med to æresdoktorer.
Under doktorpromosjonen fredag 26. august blir Gudmund Hernes og Arne Skauge utnevnt til æresdoktorer. De har en felles fortid som statsråder i ulike regjeringer og begge har vært med på å utvikle UiB til hva det er i dag.
Veien fra master i fysikk til programlederjobb på TV er ikke lang. I hvert fall ikke når du kan ta med deg erfaringen som stand up-komiker foran kamera.
En internasjonal forskergruppe ledet av Kjetil Våge ved Geofysisk institutt har kartlagt ny havstrøm vest for Island.
I september skal B+B arkitekter levere et skisseprosjekt på rehabiliteringen av Bergen Museum. Se video!