Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Sjødyret tunikat kan brukes både som miljøvennlig biodrivstoff og fiskefor. Nå får forskere fra UiB og Uni Research innovasjonspris for oppdagelsen.
Det blir stadig flere cruiseanløp på Vestlandet. Men cruiseturistene legger kun fra seg halvparten av det campingturistene gjør i kroner og ører, etter at boutgiftene er trukket fra.
Spansk er ikkje berre lenger spansk.
I år fyller Ivar Aasen 200 år. UiB feirar i tre dagar med konferansen ”Rom for språk”.
Den franske sosiologen og antropologen Bruno Latour mottar Holbergprisen 2013. NHH-forsker Ingvild Almås får Nils Klim-prisen.
UiB-professor Terje Tvedt mener at krigen i Libya er et brudd i norsk utenrikspolitikk. Han har vært med på å lage dokumentaren ”De gode bombene” som vises på NRK Brennpunkt tirsdag 12. mars.
Årets Meltzerpris for fremragende forskningsformidling går til professor Jørn Øyrehagen Sunde. Kristiina Kompus og Thomas Gjesteland får Meltzerprisen for yngre forskere.
Barnehage og fødselspermisjon for kvinner fører ikke til økt likestilling på arbeidsplassen. Det har forskere på UiB funnet ut.
På den måten ønsker UiB å rekruttere enda flere. 6. og 7.mars åpner H.K.H. Kronprins Haakon internasjonaliseringskonferansen.
Den pedagogiske opplæringen ved UiB, uniped, skal evalueres. Denne uken blir de ansatte spurt om hva de synes om ordningen.
10-årige planer for forskning vil komme fra 2015. Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen presenterte forskningsmeldingen ved UiB. Se video fra ministerbesøket her.
Birkeland Centre for Space Science er et av UiBs nye Sentre for fremragende forskning (SFF). Senteret åpner torsdag 7. mars.