Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Et nytt integrert masterstudium ved Universitetet i Bergen kombinerer tradisjonell biologiutdanning med økonomi og entreprenørskap. Studiet er unikt i Norge.
Hver dag dør 6300 arbeidstakere av skader eller sykdommer forårsaket av arbeidet de har. UiB ønsker å bidra til økt kunnskap om internasjonal arbeidshelse.
Selv om cruiseturister får flere muligheter å bruke penger på land, øker ikke forbruket deres. Det viser ny forskning ved Institutt for samfunnspsykologi.
Her kan du se nedbøren som falt i fjor. Du får mellom annet se regnet som førte til flommen på Vestlandet i 2014.
Førsteamanuensis Christian Jørgensen vert rosa for si kreative formidling av fag. Akademisk skrivesenter får Ugleprisen av UiB for å gjera utdanninga betre.
Doktorgraden til Amani Thomas Mori viser at en mer effektiv malaria-medisin kan hindre 360 000 barn i Tanzania å få malaria hvert år.
Bruk av anabole steroider har blir knyttet til både aggressivitet og voldelig adferd. I Dominic Sagoes doktoravhandling har utbredelsen av det farlige medikamentet for første gang blitt kartlagt på verdensbasis.
Forskere fra Institutt for biologi og Senter for geobiologi ved UiB skal bidra til å finne svar på hva virus egentlig er, og hva de kan brukes til.
Her er noen av de største forskningssakene fra UiB i løpet av de siste tolv månedene.
Fire forskere ved UiB får over 80 millioner kroner av Bergens Forskningsstiftelse og Universitetet i Bergen. Millionene skal skape forskning i verdensklasse.