Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Den anerkjente amerikanske sosiologen Arthur L. Stinchcombe er blitt utnevnt til æresdoktor ved Universitetet i Bergen.
Marine fag ved Universitetet i Bergen gikk helt til topps i fersk kåring. To av utdanningene er rangert blant topp ti i verden.
Professor i sosiologi og tidlegare UiB-rektor Sigmund Grønmo er 70 år.
I august 2017 åpner seks nye studieprogrammer i Media City Bergen. Søknadsfrist: 15. april 2017!
Under det høytidelige besøket av Islands president Guðni Th. Jóhannesson og Hans Majestet Kong Harald V, ble det signert en samarbeidsavtale mellom Universitetet i Bergen og Universitetet på Island.
Islands mest progressive tekstilkunstnar, sa juryen om Hildur Bjarnadóttir då ho fekk DVs kulturpris for kunst for 2016. Islendingen disputerte nyleg med prosjektet 'Textiles in the Extended Field of Painting' ved Fakultet for kunst, musikk og design, ved Universitetet i Bergen.
– De humanistiske fagene er en uutnyttet ressurs, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Han presenterte nylig regjeringens plan for at samfunnet og arbeidslivet skal se nytten av fagene.
Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen presenterer de viktigste punktene i den kommende humaniorameldingen til Stortinget under et symposium i Oslo onsdag.
Hun kaller seg selv en debattglad gynekolog og ble i 2016 kåret til årets debattant i BT. For Agnethe Lund var det terapi å skrive da følelsen av å bli fremstilt feilaktig kokte i henne. Hennes råd til andre alumner er derfor å kaste seg ut i det hvis man brenner inne med et budskap.
Professor emeritus John Birks skal leia prosjektet HOPE, som skal finne ut kva påverknad forhistoriske menneske kan ha hatt på jorda. Prosjektet vert gjort mogeleg ved hjelp av det prestisjefylte ERC Advanced Grant frå EU.
Christopher Henshilwood og det nye Centre for Early Human Behaviour får status som Senter for fremragende forskning (SFF). Forskningen ved sentre som får denne statusen kjennetegnes av å være ambisiøs og nyskapende, med et potensial for grensesprengende resultater.
Årets Holbergpris går til den britiske forskeren og professoren i filosofi Onora O'Neill ved University of Cambridge.
Professor Katrine V. Løken ved Institutt for økonomi får Nils Klim-prisen 2017 for fremragende forskning.
Rundt tusen elever fra videregående skole fikk en smak av studentlivet under Åpen dag ved Universitetet i Bergen.
Droner og satellitt kan gjøre arbeidet til arkeologene lettere. Masteroppgaven til Kristoffer Hillesland skaper entusiasme i bransjen.
For andre år på rad rangeres sosialantropologi-faget ved Universitetet i Bergen på topp 100 i den prestisjefylte QS by Subject-rangeringen.
Ho vert skildra som ein glødande formidlar, som kan gjere kompleks vitskap tilgjengeleg og aktuell for folk flest. Kikki Kleiven får Meltzerfondet sin pris for framifrå forskingsformidling.
Kunstner Hildur Bjarnadóttir forteller historier om farger og tilhørighet i sitt kunstneriske utviklingsarbeid ved Universitetet i Bergen. Hun arbeider fra et jordstykke sør på Island, og bruker planter som utgangspunkt for å lage høyt anerkjent kunst.

Sider