Nyhetsarkiv for Aktuelt

Jan Erik Askildsen og Ragnhild Louise Muriaas vil ha sterkere satsing på eksternfinansiering og legge forholdene til rette for at veksten i antall studenter ved fakultetet skal fortsette.
Er du ph.d.-kandidat? Vil du bli en bedre formidler? Forsker Grand Prix tilbyr en solid pakke med tips og råd for god kommunikasjon.
- Eg har aldri vorte utnemnd til æresdoktor før, så dette er veldig spesielt, seier professor May-Britt Moser.
Marija Slavkovik har alltid vært tiltrukket til maskiner. Helt naturlig derfor at hun har plassert kunstig intelligens i sentrum for sin forskning.
Livestream av alle foredrag og samtalar 09.00-15.45.
Peter Opsvik er mest berømt for Tripp Trapp-stolen, men han har også designa stolar som liknar på tre, ein liten el-bil, og møblar som ser ut som skulpturar. No blir den verdsberømte møbeldesignaren æresdoktor ved UiB.
Ved Det psykologiske fakultet i Bergen er fem av ti studieprogram inne på listen med de programmene som har flest søkere.
Thomas Piketty sin bestselger om kapital fikk Yvette Peters til å forstå hva hennes neste forskningsprosjekt skulle handle om: Politisk ulikhet.
Kristine Jørgensen er utnevnt til professor ved Universitetet i Bergen. Hun blir Norges første kvinnelige professor innen dataspill.
- Å formidle kunnskap og forsking er viktigare enn nokon gong, seier professor Frank Aarebrot. I dag tek han imot Christieprisen for å vere ein brubyggar mellom forsking, utdanning og omverda.
I et nytt prosjekt vil sosialantropologen Anna Szolucha studere vanlige folks engasjement i spørsmål om klima og energiomstilling: Hvordan og hvorfor blir grasrota engasjert?
Etter at Magnus Matningsdal sluttet som professor ved Det juridiske fakultet i 1989 har han stått over 2000 timer ved kateteret på Dragefjellet. I dag hedres høyesterettsdommeren som æresalumn på årets Christiekonferanse.
Aldri før har så mange ønsket å studere ved Universitetet i Bergen. De nye mediefagene er blant de mest populære sammen med nyopprettede sivilingeniørprogrammer. Også det nye lektorstudiet i historie og profesjonsstudiene gjør det godt blant årets søkere.
Database for statistikk om høgre utdanning har lagt ut fjorårets publikasjonstal.
Olje- og energiminister Terje Søviknes vitja Universitetet i Bergen og fekk presentert forsking på energi og klimaløysningar. Ministeren er oppteken av å rekruttere dei unge til feltet.
Prorektor Anne Lise Fimreite har siden valget i 2015 ledet et utvalg som skal gi svar om lokaldemokratiet. Funnene viser svært store forskjeller basert på bosted og utdanning.
Statsminister Erna Solberg møtte førre veke toppleiinga i Kina for å ta opp att det politiske og økonomiske samarbeidet. Ved UiB utdannar Norwegian China Law Centre studentar med nettopp kunnskap om det kinesiske rettssystemet og samfunnslivet.
I august starter seks nye og spennende mediestudier i Media City Bergen. Faglig leder Ole J. Mjøs gleder seg til å invitere nye mediestudenter til Bergen.