Nyhetsarkiv for Aktuelt

Universitetet i Bergen skal være et språklig forbilde for norsk utdanning, kultur- og samfunnsliv.
- Målet er å kutte CO2-utslippene med ti prosent sammenlignet med fjoråret, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.
Torsdag 31. oktober er det styremøte ved Universitetet i Bergen. Her kan du følge styremøtet direkte fra klokken 9.
En av Ingunn Lundes fremtidsplaner er å etablere en egen formidlingsfestival for studenter. Nå blir hun merittert for arbeidet hun gjør med undervisningskvaliteten ved fakultetet.
- Klimaregnskapet viser at CO2-kutt vil være nødvendige fram mot år 2030. Målet om klimanøytralitet skal nås, men vi trenger hjelp fra studenter og ansatte, sier assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden.
Håvard Haarstad meiner forskarar må gi alt for å endre samfunnet i rett retning. Sjølv hamna han i arresten i New York i forsøket på å redde verda.
Bare to uker etter gjenåpningen av Universitetsmuseet har besøkstallene nådd 15.000, og den gamle dagsrekorden er nesten doblet.
Universitetet i Bergen og Peking University signerte 24. oktober en unik studentutvekslingsavtale. - Vi er svært stolte over å ha fått denne avtalen på plass, sier UiB-rektor Dag Rune Olsen.
På FN-dagen 24. oktober 2018 ble Universitetet i Bergen annonsert som offisiell knutepunktsinstitusjon (Hub) for bærekraftsmål 14, liv under vann (SDG14), for FN-organisasjonen United Nations Academic Impact (UNAI).
Universitetet i Bergen, FN-ambassaden til Palau og IOC-UNESCO arrangerte et sidearrangement på Our Ocean-konferansen i Oslo i oktober 2019 for å belyse behovet for forskning og vitenskap rettet inn mot de pågående diskusjonene for å sikre biomangfold utenfor nasjonal jurisdiksjon til havs.
Klimaomstillingssenteret CET tyvstartet like godt Beyond Oil - konferansen ved å okkupere en hel togvogn på toget fra Oslo til Bergen.
På FN-dagen 24. oktober deltok UiB på Sustainable Development Forum 2019 i Beijing. Arbeidet med bærekraftsmålene er av høy betydning for UiB, som årlig arrangerer den nasjonale bærekraftskonferansen for universitets- og høyskolesektoren i Norge - SDG Conference Bergen.
190 forskere, studenter og haventusiaster møttes i Universitetsaulaen for å delta på den første Ocean Sustainability Bergen Conference for å høre taler om pågående forskning og inspirerende ord om et bærekraftig hav.
UIB og Digsscore vann konkurransen om å få ta over den nasjonale koordinatorrolla for European Social Survey.
Utan støtta frå Trond Mohn Stiftelse hadde Bodil Holst jobba som patentrådgivar i München. I staden er ho ein av dei mest innovative forskarane ved Universitetet i Bergen.
Neuro-SysMed er Norges første senter for forskning på klinisk behandling. Håpet er å finne svaret på gåten bak sykdommer som Parkinsons, Alzheimer, ALS og MS.
Rektorer fra syv europeiske universiteter har signert avtalen om å danne Arqus European University Alliance. Nettverk skal styrke samarbeid innen undervisning, forskning og samfunnskontakt.
Universitetet i Bergen tar grep med å redusere klimaavtrykket. - All kontorrekvisita skal være miljømerket hos oss, sier universitetsdirektøren.