Nyhetsarkiv for Aktuelt

Mer enn 150 forskere, studenter og haventusiaster møttes i Universitetsaulaen for å delta på den første Ocean Sustainability Bergen Conference for å høre taler om pågående forskning og inspirerende ord om et bærekraftig hav.
UIB og Digsscore vann konkurransen om å få ta over den nasjonale koordinatorrolla for European Social Survey.
Utan støtta frå Trond Mohn Stiftelse hadde Bodil Holst jobba som patentrådgivar i München. I staden er ho ein av dei mest innovative forskarane ved Universitetet i Bergen.
Neuro-SysMed er Norges første senter for forskning på klinisk behandling. Håpet er å finne svaret på gåten bak sykdommer som Parkinsons, Alzheimer, ALS og MS.
Rektorer fra syv europeiske universiteter har signert avtalen om å danne Arqus European University Alliance. Nettverk skal styrke samarbeid innen undervisning, forskning og samfunnskontakt.
Universitetet i Bergen tar grep med å redusere klimaavtrykket. - All kontorrekvisita skal være miljømerket hos oss, sier universitetsdirektøren.
Mens resten av Europa kutter i klimagassutslippene sine, slipper Norge ut stadig mer. Den nyeste episoden av UiB Popviten gir deg full oversikt over klimakrisen. Hvor må vi kutte først og hvor mye vil det ha å si?
Gladmelding til studenter ved UiB: Det blir gratis inngang på det nyåpnede Universitetsmuseet. Ansatte får rabatterte priser.
Hvordan kan vi produsere nok, sunn mat til alle på jorda – uten at matsystemet vårt bidrar til klimaproblemet?
Forskingsmiljøet og medieaktørene på MCB vil etablere et senter der man utvikler ansvarlig medieteknologi for fremtiden. – Når robotene inntar redaksjonene er det et skrikende behov for å ivareta forhold som etikk og personvern, sier senterlederen.
Et unikt møte med filmskaperen Craig Foster, som gjennom film klarer å fortelle noe unikt om menneskets opprinnelse, marinbiologi og den voldsomme kraften som ligger i forandring.
Ti personer mottok utmerkelsen Æresdoktor ved Universitetet i Bergen i æresdoktorutnevnelsen 15. oktober.
Det passar godt at Nobelprisen i økonomi i år går til forsking på global fattigdom! I dag har nemleg vi og International Science Coucil signert ein avtale om å etablere GRIP, eit globalt forskingsprogram om ulikheit.
Det medisinske fakultets nye æresdoktor Bruce R. Zetter sier at utnevnelsen vil føre til et enda sterkere bånd mellom Harvard Medical School og Universitetet i Bergen.
Sir Peter Gluckman er utnevnt til ny æresdoktor ved UiB. I den forbindelse holdt han forelesningen «Science in a global perspective – challenges ahead», der han pekte på ulike utfordringer samfunnet og vitenskapen står overfor.
Studentar og tilsette ved dei statsvitskaplege faga får møte si store stjerne når Pippa Norris no er i Bergen for å ta mot tittelen som æresdoktor. Den britiske professoren har vore på pensum i fleire generasjonar, og ho er mellom dei aller mest siterte.
Etter seks år er ventetiden endelig over. Universitetsmuseet er igjen åpent for publikum.
Nils Gunnar Kvamstø har tatt over som marin dekan ved UiB. Havet kan løysa verda sine framtidige utfordringar, meiner dekanen.