Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Senter for ernæring har flyttet til nye lokaler i Barne- og ungdomssykehuset.
Tannlege- og tannpleiestudenter fra Institutt for klinisk odontologi dro til Moldova for å undersøke tannhelsen i landet. Dette er et ledd i å utvikle tannlegeundervisningen i en del østeuropeiske land.
Den årlige konferansen "Årets forskningspresentasjoner" ble gjennomført med stor suksess den 24.- 26. januar på Haukeland sykehus.
Ved UiB møtte helseminister Bent Høie mandag representanter for helsenæringen og helseinstitusjonene for å få innspill til en ny stortingsmelding om helsenæringen.
I disse dager får alle vitenskapelig ansatte på UiB en spørreundersøkelse i innboksen sin. Undersøkelsen er en del av EU-sertifiseringsprogrammet Charter & Code, som skal sette en europeisk standard for forskeres arbeidsvilkår. Undersøkelsen sendes til alle forskere i vitenskapelige stillingskategorier ved UiB.
Studentparlamentet ber undervisere oppfordre studenter til å dra på utveksling
Med beskrivelser som brobygger, venn, lojal, søyle, tilstedeværende, omsorgsfull, glede, nestekjærlighet, kommunist ble professor i allmennmedisin Eivind Meland takket av til en «friere akademisk stilling» som professor emeritus ved IGS, med et fagseminar onsdag 24. januar 2018.
Fakultetet sitt nye auditorium i Armauer Hansens Hus åpnet tirsdag. Se bildene!
Møtet med norsk kultur kan være en utfordring, men for månedens alumn Hope Corbin var det å studere i Norge en positiv opplevelse. Engasjer deg, lær deg å lytte og samarbeide er Corbins råd til dagens studenter. I dag arbeider hun på Western Washington University i USA, men er tilbake i Bergen for prosjektet Refugee Resilience Network.
Bli betre kjent med Marie Holm, ein av posterpresentørane på arrangementet «Årets Forskningspresentasjoner».
Gir lettbrus fedme?
De nye funnene, som er publisert av blant annet Stian Knappskog og Per Eystein Lønning, kan i fremtiden gi nye muligheter for forebygging av kreft.
Professor Marjolein Memelink Iversen ved Høgskulen på Vestlandet har sammen med HVL-stipendiat Hilde Smith-Strøm sett nærmere på hvordan behandling av diabetiske fotsår kan gjøres mer effektiv og enkelt. Forskerne har undersøkt om en god måte å vurdere alvorligheten av diabetes-fotsår er å bruke en vanlig smarttelefon.
6 millioner fra Forskningsrådets FRIMEDBIO.