Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Værmelding for verdensrommet, autonome seil, vertikal dyrking i vann og en medisinapp er bare fire av de åtte innovative ideene som får støtte av UiB idé i år.
Rekke på rekke av små solcellepaneler på hvitt underlag står oppstilt på taket av Dragefjellet skole. Der skal de bidra til lavere energikostnader og bedre energieffektivitet på et bygg som man tidligere trodde ikke var egnet for solceller.
Målinger av vekt og høyde hos 78.000 barn viser at forekomsten av overvekt og fedme delvis sank i årene før, men økte hos gutter gjennom pandemien.
Forskere ved UiB får finansiering til spennende grunnforskningsprosjekter innen biovitenskap og arkeologi.
Luftforurensning er et økende problem i verden, men det rammer ulikt. Barn, syke og eldre rammes hardest.
Konferansen Nordic Developmental Biology Societies & Michael Sars Symposium Joint Meeting ga et unikt perspektiv på de nyeste fremskrittene innen utviklingsbiologi, tiltrakk seg et mangfoldig publikum og styrket forbindelsene mellom nordiske og internasjonale institusjoner.
Muséplass 1 og Christies gate 20 er stengt som følge av demonstrasjonen.
Navneendring, justeringer i studieforskriften og etablering av et akademisk spin-out fond er saker universitetsstyret skal behandle i semesterets siste styremøte.
Sosiologer ved UiB har undersøkt karakterer og sosial bakgrunn i den videregående skolen. – Det som overrasket meg mest, var hvor store kjønnsforskjeller det var mellom gutter og jenter i synet på karakterer, sier førsteamanuensis, Katharina Sass.
Forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel overrakte i dag Holbergprisen til den kamerunske forskeren Achille Mbembe, for hans arbeider innen historie og politisk filosofi.
Se den offisielle prisutdelingsseremonien for Holbergprisen og Nils Klim-prisen torsdag klokken 14.
Kunnskapsminister Kari Nessa Nordtun kunngjorde i dag at vinneren av Holbergprisen i skolen 2024 er Erika Lind-Larsen, med prosjektet «Lost in Translation?».
Ny forskning viser at en del politikere som er skeptiske til kjønnskvotering i politikken, er positive til kjønnskvotering i ledelsen til religiøse organisasjoner.
Fredag 31. mai samlet konferansen "Humaniora møter kunstig intelligens"  fullt hus i Storsalen ved Universitetet i Bergen. Arrangører var HF-fakultetet ved UiB og Universitets- og høgskolerådets enhet for humaniora (UHR-Humaniora).
I vårens sesong av podcasten UiB Popviten får du høre om hvor navn kommer fra, hygiene i Romerriket, ungdom og skjerm, oppskriften på gode forhold og når det er lovlig å drepe sivile i krig. Finn alle episodene her.
Magnus Lagabøte var middelalderkongen som aldri deltok i krig, men han valde å forsvare dei svakaste av undersåttane sine. For 750 år sidan innførte han den viktige Landslova som endra heile det norske samfunnet.
Driv - Senter for kvinnehelseforskning åpnet tirsdag 21. mai. Helseminister Jan Christian Vestre fikk æren av å være snorklipper.
I en ny undersøkelse ved UiB har man sett hvor mange barn og unge voksne som slutter på ADHD-medisin, i løpet av det første året på medisinen.

Sider