Abonner på nyhetsbrev

Mangfold som former samfunnet
PRIDE-FLAGG

Regnbuedager på UiB

– Pride er en markering av at vi ønsker et inkluderende samfunn. Dette er viktig for oss å støtte opp under, sier rektor Dag Rune Olsen.

Den store formidlingsprisen 2019
Inga Strumke

Inga når toppen med formidling i sekken

Det er ingen motsetning mellom å hoppe på trampoline på "Newton" og beskrive relativitetsteorien i det konservative tidsskriftet Minerva, mener fysiker Inga Strümke. Nå verdsettes innsatsen med Den store formidlingsprisen for 2019.

IKT
Digitaliseringsminister Nikolai Astrup

– Teknologi og moderne industri eit fortrinn for Noreg

Noreg treng folk med teknologikunnskap, frå alle utdanningsretningar, meiner digitaliseringsminister Nikolai Astrup.

FORSKNING | ELDREHELSE
Bestefar, Samuel og Bettina

Samuel og bestefar blir medforskere

Programleder Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden fra TV2-serien "Samuel og bestefar" blir medforskere i forskningsprosjektet BetterAge, ledet av UiB-professor Bettina Husebø ved SEFAS.

Holbergprisen
Holbergprisen 2019

Holbergprisen til uredd bekjemper av rasisme

Den britiske kulturforskeren Paul Gilroy tok onsdag imot Holbergprisen 2019 av Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon. Gilroy er kjent for å være uredd i sin motstand mot alle former for rasisme. Nils Klim-pris ble delt ut til den islandsk-svenske filosofen Finnur Dellsén.

Rektorene ved Stuttgart og UiB

Rektor underteikna avtale med University of Stuttgart

Samarbeidsavtalen som blei underteikna skal sikre framtidig samarbeid innan utdanning og forsking.

KD-topper på besøk til MCB:
dag rune olsen

– Kraften som ligger i MCB er formidabel

Torsdag ble en delegasjon fra Kunnskapsdepartementet invitert inn i mediebyens suksessformel. Her fikk de vite hvordan studenter, journalister, teknologibedrifter og forskere arbeider sammen for å levere fremtidens mediebrukere godt innhold på nye plattformer.

bilde av jordklode

Fremtidens UiB er klimanøytralt

Innen 2030 skal UiB bli klimanøytralt. Skal målet nås, må UiBs CO2-utslipp knyttet til reiser, oppvarming, innkjøp og arealbruk reduseres kraftig.

UiB Popviten

Den moderne maten får oss til å spise for mye

Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.

Revidert strategi 2019-2022

Kunnskap som former samfunnet

UiB lanserer 25. mars sin reviderte strategi 2019-2022; Kunnskap som former samfunnet. Humaniora, bærekraft og digitalisering er blant områdene som nå skal bli enda mer synlig.