Hjem

Aktuelt

Hovedinnhold

 
 
 
Nyhet
Prisvinnere

Millionpris til geobiologi ved Universitetet i Bergen

– Jeg er veldig overrasket og glad, sier førsteamanuensis i geobiologi Bjarte Hannisdal. Hannisdal og emnet GEOV 114 har tidligere blitt tildelt Ugleprisen, UiBs utdanningskvalitetspris. Når de også tildelt den nasjonale Utdanningskvalitetsprisen for høyere utdanning 2023.

Revidert nasjonalbudsjett
Portrett av UiB-rektor Margareth Hagen

Som forventet i revidert budsjett

Universitetet i Bergen får 94,7 millioner kroner ekstra i revidert nasjonalbudsjett. – Som forventet, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Nyhet
fargerike bønner og linser i skåler på nøytral bakgrunn

God helseeffekt av å bytte ut kjøtt med planter

En større oversiktsstudie gjennomført ved UiB viser at å bytte ut omtrent halvparten av animalske proteinkilder med vegetariske, gir mindre risiko for hjerte og karsykdommer og diabetes type 2.

Forskning
Portretter av Valen og Husebø

ERC-bevilgning til Husebø og Valen

Bettina Husebø og Eivind Valen har fått finansiering til banebrytende forskningsprosjekter gjennom Det europeiske forskningsrådet (ERC). Totalt har UiB fått tildelt seks ERC Consolidator Grants i år.

Nyhet | Forskning
kvinne sitter med hendene på kneet, to andre sitter bak henne

Voksne med ADHD hadde god effekt av adferdsterapi i gruppe

Gruppeterapi reduserte flere av ADHD-symptomene hos voksne. – Dette gir oss flere verktøy i verktøykassen for behandling av voksne med ADHD, sier artikkelforfatter Anne Halmøy.

Nyhet
Universitetsdirektør Robert Rastad

Robert Rastad slutter som universitetsdirektør

Rastad som har vært ansatt som universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen (UiB) siden januar 2021, har valgt å si opp sin stilling til fordel for en ny stilling som direktør i rådgivningsenheten i PwC. Rastad vil tiltre i den nye stillingen 1.august.

Ny toppsjef i NORCE
Portrett av Camilla Stoltenberg

Camilla Stoltenberg blir ny konsernsjef i NORCE

– NORCE har en strategi og et samfunnsoppdrag som jeg identifiserer meg sterkt med, og har lyst til å arbeide for som leder, sier Camilla Stoltenberg.

Ny artikkel | TMS Starting Grant
Willem Godert Maria van der Bilt

TMS-støttet vulkanforskning publisert i Nature Communications

Kan CT-skanning brukes til å oppnå bedre estimater av størrelsen på vulkanutbrudd fra fordums tid? Svaret er et rungende ja, ifølge en ny studie i Nature Communications skrevet av Willem van der Bilt med kolleger.

Nyhet
Cover of Science Journal

Oppdagelse utfordrer vår forståelse av utviklingen av nervesystemer

En ny artikkel som er publisert i Science antyder grunnleggende forskjeller i arkitekturen av nervenettverket som utfordrer vår tidligere forståelse av evolusjonen av nervesystemer og hvordan de overfører informasjon.

Kunstutstilling og klimaforskning
ClimateNarratives er et tverrfaglig prosjekt med klimaforskning, samfunnsvitenskap og kunst.

Klimafortellinger fra Grønland til Fiji

Isen smelter på Grønland og avdekker nye landområder. Samtidig slukes landområder på øystater i Stillehavet når havet stiger. Det tverrfaglige prosjektet ClimateNarratives vil se på disse sammenhengene og konsekvensene, med lokalbefolkningen sine egne historier i fokus.

Utstillinger

Tidlig menneskelig atferd
26.05.23–01.12.24