Abonner på nyhetsbrev

Universitetsmuseet, naturhistorie
Naturhistorisk museum, det etterlatte dyrene

Møt de etterlatte

Når Universitetsmuseet åpner 14. oktober er det ikke alle som får være med. Møt dyrene som aldri får flytte hjem igjen.

GRIMSTADUTVALGET - RAPPORT
Medisinsk Campus UiB

Ekspertutvalg støtter Vestlandslegen

Grimstadutvalgets eksperter støtter en videreføring og oppbygging av samarbeidet UiB har med de andre vestlandssykehusene for å utdanne flere leger i Norge.

Statsbudsjettet2020
Universitetet i Bergen

Grønt skifte og ordboka blant vinnerne

UiB får 10 nye studieplasser for å bidra til det grønne skiftet. Også ordboksatsingen til UiB kommer godt ut i Statsbudsjettet 2020.

Handlingsplan for nordområdene:
isfjell

- Arktis er et fremtidslaboratorium

Når isen smelter i nord, får dette følger for verdens geopolitikk, stormaktenes handelsbalanse og skjøre økosystemer i andre deler av verden. UiBs nye handlingsplan for nordområdene skal gi studenter og forskere en helhetlig forståelse for de omfattende endringene i Arktis.

Horisont 2020
Hakan Sicakkan

Stort migrasjonsprosjekt til UiB

UiB-forsker Hakan G. Sicakkan skal lede det EU-støttede prosjektet PROTECT, som skal følge FNs to nye globale plattformer om migrasjon og flyktninger tett i årene som kommer.

Museplassen

Ny rangering: UiB framleis mest sitert

Times Higher Education, den årlege rangeringa av verdas beste universitet er klar. Universitet i Bergen er i 2019 mellom dei 100 mest siterte universiteta i verda.

Mennesker

- Overgrep og mobbing har ingen plass på UiB

Fersk rapport viser at mobbing og trakassering er utbredt i UH-sektoren. - Alle våre ansatte og studenter skal oppleve Universitetet i Bergen som et godt sted å studere og arbeide, sier rektor Dag Rune Olsen.

En milliard til norsk forskningsinfrastruktur

Forskningsrådet investerer én milliard kroner i forskningsanlegg, laboratorier, utstyr og databaser over hele landet. Flere UiB-prosjekter er innvilget støtte.

Arendalsuka 2019
Klimaseilas med Statsraad Lehmkuhl

Klimaseilas for fremtiden

Med vær og vind som drivkraft og tema satte UiB og Bjerknessenteret kursen mot årets Arendalsuke. Ombord på staselige Statsraad Lehmkuhl fikk næringsliv, forskere og klimainteressert ungdom brynt seg på diskusjoner om klimautfordringer og mer naturkrefter enn ventet.

UiB Popviten

- Som å kjøre på tomt batteri

I mai ble det kjent at WHO for første gang anerkjenner utbrenthet som en diagnose. – Å være utbrent er som å kjøre videre selv om batteriet er tomt. Gjerne i måneder eller år, sier førsteamanuensis i klinisk psykologi Aslak Hjeltnes.