Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Studier gjennomført av forskere ved Klinisk institutt 1 viser at kvinner som går på epilepsimedisin bør ta vitamintilskudd tidlig i graviditeten for å forhindre forsinket språkutvikling hos barna.
Forskning innen stamceller og beinbygging får oppmerksomhet i media.
Høyere kolesterol hos kvinner er assosiert med høyere risiko for å bare få ett eller ingen barn, viser forskning utført av Aleksandra Pirnat ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin.
Fra venstre: Mahkameh Nicole Aria, Dan Grigorescu, Bahar Dehghan Manshadi og Afif Tabbara.
Ph.d-kandidat Samih Ahmed ved Institutt for klinisk odontologi, Universitetet i Bergen vant Hatton Award
Scott Bremer og Randi J. Bertelsen mottar det prestisjefylte ERC Starting Grant fra Det europeiske forskningsråd.
Omtrent 6 av 10 gravide kvinner bruker en eller flere reseptbelagte medisiner i løpet av svangerskapet.
En rekke psykiatriske lidelser har molekylære likheter som ikke gjenspeiles i dagens diagnosesystemer, viser en internasjonal studie med 2 millioner deltakere. K. G. Jebsen senter for nevropsykiatriske lidelser har bidratt med norske data og analyser.