Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Her er navnet på prisvinnerne på Fakultetets dag, som går av stabelen 13. juni.
Yale-professor Heather Allore besøkte nylig Senter for alders- og sykehjemsmedisin (SEFAS). Hun samarbeider med professor Bettina Husebø i utarbeidelsen av en ny SFI-søknad.
Institutt for klinisk odontologi gratulerer Jon Jørgen Tisthamar, Johann Vilhjalmsson og Elisabeth Grut Gil så mye med fullført og bestått spesialistutdanning i kjeveortopedi 28. mai 2019. Spesialistene Tisthamar, Vilhjalmsson og Gil er her flankert av, fra venstre: intern sensor, professor Stein Atle Lie, UiB, ekstern sensor, professor Janna Waltimo-Sirén, Universitetet i Helsinki og eksaminator... Les mer
Institutt for klinisk odontologi gratulerer Frank-Jakob Sandbakk og Torbjørn Østvik Pedersen så mye med fullført og bestått spesialistutdanning i oral kirurgi og oral medisin 24. mai 2019. Spesialistene Sandbakk og Pedersen er her flankert av, fra venstre: eksaminator og hovedveileder, professor Trond I. Berge, UiB, intern sensor, professor Malin Viktoria Jonsson, UiB, ekstern sensor, professor... Les mer
Hver fjerde kvinne som føder i Norge kommer fra et annet land. Blant disse er det kvinner fra Pakistan og Sri Lanka som har størst risiko for dødfødsel, viser forskning av Eline Skirnisdottir Vik.
Det medisinske fakultet arrangerte internasjonal konferanse om hjernesykdommer som Alzheimers og Parkinsons ved UiBs Busselkontor.
Forskere i biogjenkjenningsgruppen har løst 3D strukturen til fenylalaninhydroksylase. Denne strukturen er av medisinsk betydning siden den involverer kofaktor BH4 som også brukes som terapi for føllings sykdom.
Forskere fra Aurora Martinez' lab beskriver en ny nedbrytningsvei for enzymene som forårsaker fenylketonuri og andre neurometabolske sykdommer.
Kandidaten vil holde prøveforelsning og forsvare avhandlingen: “The Receptor Tyrosine Kinase Axl in Tumour Phenotyptic Plasticity and Acquired Resistance to Cancer Targeted- and Immunotherapy"
Å kjenne sin biologiske familie er en menneskerettighet som stadig brytes i norske barnevernssaker. Derfor bør barneverns- barnevernloven revideres.
Noen gravide ønsker keisersnitt uten at det foreligger noen medisinske begrunnelser for det. – Skremmende fødselsopplevelser er noe av det som ligger bak, mener Kristiane Tislevoll Eide.
Lider du av fedme kan hjertet ditt ha godt av at du trener, viser en studie. Men trening er likevel neppe nok, ifølge forskeren Hilde Halland.
Over en femtedel av alle voksne nordmenn har fedme. I verden i dag er det flere fete enn sultrammede. Forskerne vet ennå ikke helt hvorfor.
Vi må unngå å gjøre hverandre syke av bekymring, skriver Per Øystein Opdal og Stefan Hjørleifsson i BT.
Verdensledende kreftforskere møttes på Solstrand for å presentere sin forskning under CCBIOs årlige symposium.
En UiB-studie viser at proteiner fra melk, torsk og sild gir bedre blodsukkerregulering hos overvektige.
Selv om vi får i oss mer energi enn vi trenger så oppfatter ikke hjernen vår det, sier førsteamanuensis Simon Dankel. I seneste episode av UiB Popviten gir han den ultraprosesserte maten skylden for fedmeepidemien.
Over 100 personer deltok på Instituttets dag 2019 ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin (IGS) 8. mai. Målet med de årlige arrangementene er å informere, inspirere og engasjere ansatte ved IGS, så vel som å bygge faglige og sosiale bånd på tvers av de ulike seksjonene ved instituttet.

Sider