Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Foreslå ditt arrangement under Day Zero på SDG Conference Bergen, 7. februar 2024.
PhD-kandidat Pierina Benavente ved Pandemisenteret har nylig publisert sin første artikkel i et internasjonalt tidskrift. I artikkelen presenterer hun funn om arbeidsmigranters helsesituasjon i Norge under covid 19-pandemien.
– Jeg opplever ham både som en rollemodell og et forbilde innenfor utøvelsen av faget allmennmedisin, skriver student i nominasjonen.
Årets Forsker Grand Prix i Bergen endte med pallplassering til to av UiBs seks kandidater. Både Kristine Fjellanger og Andreas Heian Slettevold kom videre til finalerunden.
I den siste utgaven av "Tidsskrift for omsorgsforskning" er Pandemisenteret representert med henholdsvis to artikler signert Esperanza Diaz og Preben Aavitsland.
Høgskulen på Vestlandet, Universitetet i Bergen, Sunnfjord kommune og Helse Førde har starta prosjekt Campus Vie i lag fordi dei har mange like utfordringar og behov i framtida. Ein felles arena for å løyse oppgåver innan utdanning, forsking og innovasjon vil gje eit løft for organisasjonane og vil bidra til auka attraktivitet i høve rekruttering til regionen.
Student Leah Eliza Balter fra USA har nylig startet opp et nytt forskningsprosjekt ved Pandemisenteret. Hun vil utforske hvordan Norges Covid-19-erfaringer kan ha påvirket responsen på den ukrainske flyktningkrisen som skjedde samtidig.
Seminar: Senter for forskning på hjertesykdom hos kvinner. Førsteamanuensis Inger Haukenes og professor Silje Mæland innleder. Er du klar? Da tar du med deg matpakken til møterom 8.1-8.2 mandag 30.10.23 kl. 12-13. Laboratoriebygget. Vi serverer kaffe/te/vann og Senter kake. Åpent for alle interesserte
Forskningsrådet har bevilget 60 millioner kroner til ulike forskningsprosjekt innen kvinnehelse. UiB er tildelt 11 millioner kroner til et prosjekt ved Institutt for biomedisin som skal undersøke om pasienter med ME kan ha en feil i energiomsetningen.
Forskere ved Neuro-SysMed har fått 80 millioner kroner til et banebrytende forskningsinitiativ som skal avdekke Epstein-Barr-virusets rolle ved multippel sklerose.
I den nye og populærvitenskapelige boken «Skitt la gå» tar tre forskere opp en rekke temaer om tarmen på en morsom og lettfattelig måte. – Ved at folk får vite mer, får vi mindre tabuer og skam rundt tarmsykdom, sier UiB-forsker og forfatter Elisabeth K. Steinsvik.
Enhet for læring tilbyr flere kurs og emner våren 2024. Les mer om det enkelte tilbud ved å følge lenkene.
Alrekdagene 2023 starter onsdag 20. september og varer fram til 22. september. Nytt av året er konseptet Digitale fagseminarer, som er rettet mot ansatte i helse og omsorg som ikke kan delta fysisk.
Gikk du glipp av dette seminaret der advokat i Selmer og medlem av Energikommisjonen Liv Monica Stubholt, presenterte sentrale elementer fra kommisjonens rapport og arbeid? Se presentasjonen i opptak her!
Høsten 2023 fortsetter Studentinkubatorens samarbeid med Empo og studenter som skal ha TVEPS oppfordres til å delta i en litt annerledes TVEPS-praksis.
Regjeringen har besluttet å øke støtten til den desentraliserte studiemodellen Vestlandslegen gjennom å opprette 20 nye studieplasser til medisinutdanningen ved UiB.

Sider