Hjem
Aktuelt

Nyhetsarkiv for Aktuelt

Kritikarar kallar henne århundrets stemme. Operasongar Lise Davidsens veg mot dei store operascenene byrja med bachelorutdanning i song ved Griegakademiet. 15.oktober blir ho æresdoktor ved UiB.
Forskningsgruppen til professor Pål Rasmus Njølstad har funnet en genvariant som virker inn på de aller minste barnas appetitt.
Når isen smelter i nord, får dette følger for verdens geopolitikk, stormaktenes handelsbalanse og skjøre økosystemer i andre deler av verden. UiBs nye handlingsplan for nordområdene skal gi studenter og forskere en helhetlig forståelse for de omfattende endringene i Arktis.
De innovative studentene bak bedriften Shrimpvision ble tirsdag tildelt Gründerhub-prisen 2019.
Vitsar om innvandring kan vere grav alvorleg. I dag står medieforskar John Magnus Dahl på scenen under Forsker Grand Prix i Bergen med klovnenasen i lomma.
Torsdag 26.09 er det klart for nytt møte i Universitetsstyret. Her kan du se møtet direkte.
Fem fagmiljøer ved UiB søker, sammen med partnere innen forskning og næringsliv, om å bli Senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI).
Forskarar i FNs klimapanel lanserar «The Ocean and Cryosphere in a Changing Climate», som visar klimaendringanes effekt på dei våte og kalde elementa på planeten.
I løpet av 1900-tallet har Nordsjøen blitt så mye mørkere at den årlige oppblomstringen av planteplankton er forskjøvet med flere uker. Mye av årsaken til formørkningen finner vi faktisk på land.
Når Universitetsmuseet åpner 14. oktober er det ikke alle som får være med. Møt dyrene som aldri får flytte hjem igjen.
Terje Tvedt sine fagbøker seglar i medvind, om ikkje i storm. Geografiprofessoren opplever ein interesse om bøkene og filmane sine som er få fagbokforfattarar til del.
Verda treng klimakutt for å begrense den globale oppvarminga. Havet kan bidra med over 20 prosent av klimakutta, viser ein ny rapport. 
Professor Lars Nyre og studentene hans vil bruke den nyeste HTC Vive-teknologien. Sammen med studentene spør han det grunnleggende spørsmålet: Hva er dette? Hvordan kan det brukes?
Hilde Renate Engerud fra Klinisk institutt 2 deltar i Forsker Grand Prix i Bergen den 25. september. Der skal hun presentere forskningen sin på livmorkreft på fire minutter.
UiB vil utdanne en ny generasjon som skal takle utfordringene klimaendringene fører til.
– Jeg blir aldri lei av å studere håndskrifter fra middelalderen. Selv om mitt kildemateriale er norsk, er det samtidig grunnleggende internasjonalt. Det gir forskningen et bredere perspektiv og tvinger frem et internasjonalt samarbeid, sier professor Åslaug Ommundsen.
– Smerte er et veldig komplekst fenomen, sier fysioterapeut Kjartan Fersum. Noe av det viktigste han mener han kan lære ryggpasientene sine er håp og positivitet.
–Han er en av de mest engasjerte foreleserne vi har, han er veldig «hands on» og bryr seg om alt vi gjør. Han formidler teori på en måte som vi forstår og har et veldig deltakende undervisningsopplegg for studentene, sier studentene som nominerte ham.

Sider