Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Klinikken skal være et forebyggende lavterskeltilbud for studentene i Bergen.
Se opptak fra debatt på Litteraturhuset med flere av SEFAS' forskere i panelet
I dag får demenspasienter på sykehjem gjennomsnittlig åtte ulike medisiner daglig. Professor Bettina Husebø ved SEFAS mener det finnes gode tiltak for å begrense medisineringen.
Konsekvensene av at kvoteordningen ble stanset i 2015 er under evaluering.
Medlemmer fra Senter for ernæring var blant dem som utgjorde ekspertpanelet under foredraget "Tåler det ikke!" på Litteraturhuset 8. august.
Antallet personer som begynner å røyke før de er 15 år har økt i Europa de siste 40 årene.
Kan snakkande maskiner gjere møte med helsevesenet betre? Vil pasientane oppleve slike maskiner som nyttige, og vil dei ha tillit til dei? Dette er spørsmål Henning Skarbø, stipendiat i digital kultur, skal finne ut av.
Lars A. Akslen i Centre for Cancer Biomarkers undersøker kreftens unike fingeravtrykk for å skreddersy behandling til den enkelte.
Torsdag 23.august kl. 14:00 kommer Raymond Koopmans til Kalfarveien 31
Medlemmer fra Senter for ernæring deltok på FASEB-konferansen i Canada.
Menn og kvinner har forskjellige risikofaktorer, symptomer og typer hjerteinfarkt, påpeker professor Eva Gerdts ved Klinisk institutt 2.
Mandag ønsket vi om lag 330 nye studenter velkommen. Les studieveiledernes beste råd til de nye studentene!
MIC har nylig fått et nytt konfokalmikroskop. Det ble installert før sommeren og er nå klar til bruk.
Lawrence Fred Sembajwe forsvarer sin avhandling “EXT Proteins: Role in Heparan Sulfate Assembly and in Tumor Biology”
Rundt en million nordmenn lever med mageplager uten at det finnes god og lett tilgjengelig informasjon. Hundrevis møtte frem for å få svar på spørsmål om sine plager, allergier og intoleranser, under MEDs nye foredragsserie på Litteraturhuset.
Ny studie ved Universitet i Bergen viser at svangerskapskomplikasjoner kan være et forvarsel for kvinner om økt risiko for å utvikle høyt blodtrykk 10 år etter svangerskapet.
Forskning av stipendiat Hilde Kristin Riise ved Institutt for global helse- og samfunnsmedisin kaster nytt lys på sammenhengen mellom høyt blodtrykk under svangerskapet og risiko for å få hjerte- og karsykdom.
I en ny studie publisert i det anerkjente tidsskriftet International Journal of Epidemiology fant vi at foreldre med høy utdannelse har lavere risiko for å få et barn med cerebral parese både i Norge og Danmark.

Sider