Hjem
Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Hassan Abdel-Raouf Abdel-Wahab Mohamed Ali disputerte for doktorgraden ved Universitetet i Bergen 24. mai. Tittelen på oppgaven er: "Stemness and osteogenic differentiation of induced pluripotent stem cells generated in xeno-free conditions".
Victoria Xenaki disputerte for doktorgradsavhandlingen sin ved Universitetet i Bergen 23. mai. Tittelen på oppgaven er: " Nanosafety aspects: Dental health care workers’ perception of nanomaterials and in vitro nanotoxicity assessment using new approach methodologies ".
Forskning ved UiB og Haukeland gir innsikt i en spesiell form for diabetes som kan behandles med alternative legemidler.
Ny forskning viser at man ikke skal undervurdere hilsingens betydning når medisinstudenter skal gjøre teori om til praksis.
Målinger av vekt og høyde hos 78.000 barn viser at forekomsten av overvekt og fedme delvis sank i årene før, men økte hos gutter gjennom pandemien.
For å koordinere innsatsen rundt forskning på klima og helse, arrangerte Bjerknessenteret og Pandemisenteret en idémyldring 14. juni. Sesjonen ble holdt på Alrek helseklynge og samlet forskere og andre til diskusjon om de kritiske koblingene mellom klimaendringer og helse.
"Sunn økonomi"-prosjektgruppen tror at fakultetet kan spare opptil 70 millioner kroner de tre neste årene: – Det er sunt å se seg selv i speilet innimellom, sier prosjektleder Christian Vedeler.
For andre gang ble det arrangert en egen Forskningsdag ved Det medisinske fakultet i Eitri helseinkubator. Årets program var både tettpakket og variert.
Se forskerne våre fortelle om sine prosjekter i Driv.
Gratulerer til Lisa Aaslestad ved SEFAS og IGS med fullført mastergrad – og det med beste karakter (A)! Oppgaven heter "Bridging Gaps : Wearable sensing-driven assessment of REM sleep behavior disorder in Parkinson’s Disease. Results from the DIGI.PARK study", og i prosjektet sitt har Lisa sett på søvnforstyrrelser ved Parkinsons sykdom, og hvordan bærbar sensorteknologi kan forbedre vurderingen... Les mer
Hun var invitert til å presentere resultater fra sine studier om kjønnsforskjeller ved høyt blodtrykk basert på helseundersøkelsen i Hordaland
17.– 19. april 2024 ble forskerskolekurset Brukermedvirkning i medisinsk og helsefaglig forsking gjennomført på Eitri medisinske inkubator-senter – en perfekt ramme for et innovativt kurs med både forskerskolestudenter, forskere og brukerrepresentanter som deltakere. Denne gangen ble kurset utvidet med enda større bredde i fagfelt og organisasjoner, alle med en felles forståelse for at en bred og... Les mer
Aurora Brønstad ved Dyreavdelingen fikk en pris fra Norecopa for sitt arbeid med å videreutvikle forsøksdyrfaget.
Selv om brukermedvirkning i medisinsk forskning ikke var på programmet på CCBIOs 12. årlige symposium, er det et emne CCBIO er interessert i å sette mere på agendaen. Vi tok en prat med en brukerrepresentant som deltok på symposiet, og som også er brukermedvirker i et av våre forskningsprosjekter.
Forrige uke deltok medlemmer av LHL Bergen på workshop for å bidra til brukermedvirkning i prosjektet Food4HealthyLife. Innspillene tas med videre i arbeidet med å utvikle en kostholdskalkulator til en app som enkelt kan brukes på mobiltelefonen.
I dette vårsemesteret har 80 medisinstudenter levert sine hovedoppgaver, og de ble alle feiret tirsdag 28. mai med et stort symposium i auditoriet i Armauer Hansens hus.
Førsteamanuensene Tine Karlsen og Gerhard Sulo evaluerte PhD kandidat Annabel Ohldiecks studier av kjønnsforskjeller i sammenhengen mellom blodtrykk og organskade
Visste du at UiB koordinerer et europeisk initiativ for å finne årsaken til MS?

Sider