Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Veiledningstjenesten ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin er en del av Kjernefasilitet for biostatistikk og dataanalyse ved Det medisinsk-odontologiske fakultet og er primært rettet mot forskere som er ansatt ved fakultetet. Forskere kan henvende seg til veiledningstjenesten for å diskutere design av studier, valg av statistiske metoder og bruk av programvare.
Kristin Marie Knuden-Baas did a poster presentation at the 8th Eilat International course: Pharmacological treatment of epilepsy
Professor Bernt Engelsen gir en presentasjon om hjernestrukturer involvert i valgene vi tar (engelsk).
Et prosjekt som tar sikte på å bygge bein av pasienters egne stamceller mottar 10 millioner av Olav Thon-stiftelsen. – En stor anerkjennelse, sier Cecilie Gjerde ved Institutt for klinisk odontologi
La oss lage bein – 3D-printing som et verktøy for beinregenerering har mottatt 9,8 millioner kroner fra Olav Thon stiftelsen
Tettere samarbeid mellom NORCE og Universitetet i Bergen (UiB) skal gi bedre og mer relevant forskning og innovasjon. En arbeidsgruppe utarbeider nå tiltak som skal forenkle samarbeidet.
Forskningsinfrastrukturen ved Det medisinske fakultet (MED) skal ha høy kvalitet og bidra til fremragende forskning og innovasjon.
Professor Trond Riise mottar 12 millioner kroner fra Forskningsrådet for å analysere 800 millioner norske resepter. Målet er å finne en mer effektiv behandling av Parkinsons blant medisiner som i dag brukes mot andre sykdommer.
Grethe Tell har deltatt i et offentlig utvalg, ledet av professor Jon Magnussen. Utvalget leverte den 16. desember 2019 en utredning med forslag til ny modell for fordeling av inntekter mellom de regionale helseforetakene til helseministeren.
Tirsdag 3. desember inviterte Fagbokforlaget til debatt om eldreomsorg i anledning lansering av "Eldreboken". Randi Tangvik ved Senter for ernæring er en av bidragsyterne til boken og deltok i paneldebatten.
Forskningsprosjektet "An inverse translational research project for identifying new treatments for Parkinson's disease: The Epi-screening project" har søkt Norges forskningsråd og er innstilt til kr. 11 976 000 (porteføljestyre Livsvitenskap, program FRIPRO).
Den 2. januar blir innkøyringa nord i Sentralblokka på Haukeland stengd for bilar, syklande og gåande ut året.
Lite fortrolighet med far etter skilsmisse påvirker helsen til barna negativt. – Viser at kontakt med begge foreldene er viktig, sier professor emeritus Eivind Meland.
Det er knyttet mye spenning til hva kveldens julebordmeny for administrasjonen på UiB skal inneholde. Hele tre kokker er i sving for å klargjøre den spesialkomponerte maten til kveldens fest.
Nyfødthelse, forebygging av hjerte- og karsykdommer og behandling av depresjon og epilepsi gir mest helse for pengene i Etiopia. Det viser en omfattende UiB-studie på helseprioriteringer.
Enhet for læring har igjen vært på reise, denne gang til Dar es Salaam, Tanzania. I samarbeid med to NORPART-prosjekter kurset de 27 undervisere i studentaktiv undervisning.
Kathy Ainul Møen disputerte 28.11.2019 for Ph.d.-graden ved Universitetet i Bergen med avhandlingen «Cervical cancer screening among immigrants in Norway: Challenges, possibilities and the effect of an intervention”.
Sidan CCBIO blei etablert for fem år sidan, har 17 forskarlinestudentar vore knytt til senteret sine forskargrupper, og fleire har gått direkte vidare til ph.d.-graden. Studentane som deltek i programmet er genuint interesserte og dedikerte, men også heilt utan forskingserfaring og treng mykje oppfølging i starten. CCBIO har likevel svært gode erfaringar med å ta inn forskarlinestudentar i sine... Les mer