Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Nordland har høyest forekomst av ADHD-diagnoser, mens Vest-Agder ligger nederst. Ny studie skal avdekke hvorfor ADHD diagnostiseres og behandles ulikt.
Førsteamanuensis ved Senter for ernæring Hanne-Rosendahl Riise gir tips til hvordan man velger det sunneste brødet i Bergens Tidende 6. april.
Stipendiat Helene Dahl ved Senter for ernæring har vurdert vegetarburgere hos Max, McDonald’s og Burger King i Nettavisen 2. april.
Medisin- og forskerlinjestudent Hanna Kosberg Bredin på UiB er trukket ut til å motta et stipend på 40.000 kroner blant over 600 søkere. – Overraskende og supermotiverende, sier det unge forskertalentet.
En ny musemodell laget av blant andre forskere ved Institutt for biomedisin kan kaste lys over tilleggsbelastninger hos pasienter med PKU, også kalt Føllings sykdom.
Webinar: mandag 26.04.21 kl. 12:00-13:00. Prof. Dr. med. Dr. h.c. Vera Regitz-Zagrosek vil foredra om hvordan kjønn påvirker helse og sykdom med fokus på hjertesykdom I et translasjonelt perspektiv.
I over ett år har hverdagen for studenter, undervisere og administrativt ansatte ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin vært helt annerledes. Les hva vi savner og hva vi gleder oss til.
BERG og Epilepsiforbundet markerte lilladagen.
Gikk du glipp av seminaret "Alrek og koronapandemi: muligheter for videre samarbeid" 16. mars? Du kan se det i opptak her.
Forsker Bergithe Eikeland Oftedal mottok «The Excellence Emerging Investigator Grant» frå Novo Nordic Foundation, mens kollega Simona Chera ble tildelt «Ascending Investigator Grant».
Ny forsking har vist at lungene våre ikkje er frie for mikroorganismar, slik ein trudde tidlegare. No tyder ein omfattande studie på UiB på at både friske og lungesjuke har eit nesten identisk soppmiljø i lungene.
Forskning fra Senter for ernæring, Klinisk institutt 1, viser ernæringsstatus blant veganere og omnivore. Jodmangel utpeker seg, særlig blant veganerne.
I en ny og tverrfaglig rapport om antibiotikaresistens tas det til orde for en rekke tiltak som kan bidra til mer riktig bruk av antibiotika, blant annet i primærhelsetjenesten. Ett av forslagene er å utforme egne retningslinjer i kommunale øyeblikkelig hjelp døgnenheter (ØHD).
Ny undersøkelse viser at også unge, hjemmeisolerte med covid-19 har symptomer som utmattelse, hukommelsesvansker og konsentrasjonsproblemer seks måneder etter infeksjonen.
Forskning utført av ADHD-forsker Berit Skretting Solberg viser en sterk sammenheng mellom ADHD hos barn og foreldre. Høyest absolutt risiko hadde sønnene, men høyest relativ risiko hadde døtrene.
Mange forelesere gjør det samme på nett som de ville gjort i klasserommet. Da blir det ikke optimal læring, sier ekspert på digital læring.
Enzymet kan kanskje være nøkkelen til en ny behandling mot soppen som på verdensbasis dreper rundt en million hvert år, mener forskere ved Institutt for biomedisin.
Pandemisenteret ved UiB, Bergen kommune og Caritas går sammen om et digitalt opplæringstilbud om Covid-19 rettet mot de ulike innvandrermiljøene i Bergen. Målet er å redusere smittespredning og fremme vaksinering.