Det medisinske fakultet

Nyhetsarkiv for Det medisinske fakultet

Rundt 350 personer var i sving for å gjennomføre årets OSKE-eksamen, som nå ble arrangert for første gang i medisinstudiet ved Det medisinske fakultet, UiB.
Ahmad Rashad disputerte mandag 18.juni med avhandlingen “Wood-Based Nanocellulose Hydrogels for Tissue Engineering Applications”.
På Fakultetets dag 2018 samlet både administrativt og vitenskapelige ansatte seg for å hedre noen av fakultetets beste.
Hva synes sykepleiere om å bruke medikamentskrin for pasienter i terminalfasen?
Forskere skal kartlegge kreftsvulsters gener for å kunne tilby enkeltpasienter bedre cellegiftbehandling.
Mohn ernæringsforskningslaboratorium åpnet mandag. – Markerer en videreføring av universitetets satsning på ernæringsforskning, sier professor Jutta Dierkes.
Jutta Dierkes holdt innlegg om betydningen av grønnsaker i kosten under et arrangement i Botanisk hage.
En «topp» artikkel fra professor og historiker Aina Schiøtz om «Rus i Norge»
En studie gjennomført ved Senter for ernæring viser at personer med antatt glutenintoleranse ikke ble sykere av å spise gluten enn å la være.
Forskning utført ved Klinisk institutt 1 viser at mange norske gravide får i seg for lite av næringsstoffene selen og B12. Dette kan for eksempel gi barna lavere IQ og høyere risiko for infeksjoner.
Oddbjørn Straume fra CCBIO, BerGenBio og Haukeland Universitetssjukehus møtte stor interesse for presentasjonen av en studie med Bemcentinib kombinert med Keytruda på verdens største kreftkongress, ASCO, i Chicago 1-5 juni 2018.
Professor Jan Haavik, leder av Nevrotargeting forskningsgruppen og KG Jebsen Senter for nevropsykiatriske lidelser, ble nylig innvalgt som medlem i Det Norske Vitenskaps-Akademi.
Studie gjennomført ved Klinisk institutt 2 viser at de fleste med spedbarnsdiabetes kan bytte ut sprøytestikk med piller. – Dette vil gi mange en bedre hverdag, sier Pål Rasmus Njølstad.
Tolv studenter i masterkull 2018 ved Institutt for biomedisin senker skuldrene etter å ha levert masteravhandlingen.
Resultat av valg av representant for gruppe B i fakultetsstyret for perioden 01.08.2018 til 31.07.2019
Kvinner som er usikre på om de skal ta abort slites mellom retten til å bestemme selv og behovet for å få råd og støtte for sitt valg, viser forskning utført av sykepleier og forsker Marianne Kjelsvik.